Понять і простить київського депутата-чиновника - СЕСУРІТІ інтересів громади.

25 жовтня 2013, 10:11
Власник сторінки
Голова руху "КИЯНИ РАЗОМ", канд.ек.наук
0
843
Понять і простить київського депутата-чиновника -  СЕСУРІТІ інтересів громади.

В Києві у багатьох житлових будинках розташовані ресторани і розважальні заклади, які мають «законні» дозволи підписані чиновником за хабар і охороняються депутатами-мародерами.

Мені важко забути дозволений бар "Театр" на вулиці Мечнікова з нічним караоке в житловому будинку, в який ми зайшли із мешканцями попити чай в ковдрах і вже не вийшли до його закриття. Або «Фаберже» на Печерському узвозі з нічними феєрверками, «СВF» на Московській з наркоманами в житлових під`їздах, «Ішак» на Великій Васильківській, магазин «Поляна» із закладом громадського харчування на Мечникова, ресторан «Зерна горчиці» на Московській, який забажав парковку замість нашої каштанової алеї.  Ось де бенкет на стражданнях мешканців! Все «законно» і погоджено.

За хабар в Києві можна отримати будь-який дозвіл. Решакі в інтернеті публікують розцінки.

Відповідь чиновника, чий підпис красується на дозволі, протестуючим мешканцям завжди однакова: - Да, було, помилково підмахнув дозвіл зранку!   Питаємо: - Що з тобою робити?  - Понять і простіть.  Прямо, як Олександр Бородач з Нашої Раші.  

Як правило, бізнесом із вирішення питання отримання дозволів займаються депутати ворожої для Киян Київради або їх помічники.  Особисто бачив таких депутатів-рєшак, які під кінец лізли у громадські протистояння, роблячи вигляд, що своїм депутатським запитом вирішують питання, а по факту захищали забудовника, заробляючи на життя. А потім з`ясовувалося, що ці депутати з початку будівництва скандального об’єкту співпрацювали із забудовником, забезпечували його необхідними документами і організовували правильні громадські слухання.

Доречі, якщо громада перемагає, депутат наполягатиме, що це його депутатський запит вирішив питання. Зі мною погодиться будь-хто, хто має досвід роботи на державній службі, що відповідь депутату нічим не відрізняється від відповіді на будь який запит громадянина, лише термінами. Реально депутати приносять відповіді, які мешканці вже багато разів отримували.

Зараз, будинок на Еспланадній, 28 гине від прибудов ресторану «Варенічна». Вхід в під'їзд будинку затиснутий між прибудов – тепер у разі потреби до нього не зможуть під'їхати ні швидка, ні пожежна. Будинок потріскався. Кмітлива дирекція ресторану вирішила зайняти частину дороги, прилеглої до будинку, влаштувавши там парковку для відвідувачів.

На питання щодо законності будівельних робіт представники ресторану відповідають, як завжди, що мають всі законні дозволи.  Не сумніваюся!

Нажаль, безкарність призводить до трагічних випадків. Кияни втрачають свої будинки. При цьому жоден із київських чиновників або депутатів-сесуріті не сів у тюрьму за видачу незаконних дозволів за хабар.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.