Понад 200 тисяч гривень вартуватиме відновлений у бронзі довоєнний Тернопіль

28 жовтня 2013, 10:18
Власник сторінки
0
313
Понад 200 тисяч гривень вартуватиме відновлений у бронзі довоєнний Тернопіль

Якщо й надалі все так складатиметься то здійсниться одна з моїх дитячих мрій – побачити яким був Тернопіль до війни.

Довоєнних фото нашого міста наче немало, але цілісної картинки немає. Радий, що знайшлись люди, які підтримали мою ідею зробити бронзову мініатюрну копію Тернополя зразка 1936-37р.р.
    Наразі Андрій Кананович наніс на карту об’єкти, які обов’язково варто включити в проект. Вони поділяються на наступні групи – культові споруди, важливі історичні об’єкти, які не збереглись та будівлі, які ми можемо спостерігати й сьогодні.
    У п’ятницю на запрошення міського голови Сергія Надала зібрались експерти, які обговорили ідею створення мініатюрного довоєнного Тернополя та надали свої пропозиції.
    В число експертів увійшли:
1.    Данило Чепіль – архітектор, почесний громадянин міста
2.    Володимир Харченко – архітектор, начальник управління містобудування та архітектури ОДА
3.    Михайло Окаринський – історик, депутат міської ради
4.    Дмитро Мулярчук – скульптор, художник
5.    Антон Марчевський – краєзнавець, відео оператор
6.    Тарас Циклиняк – краєзнавець, екскурсовод

    Під час обговорення основною темою було питання: “Як знайти золоту середину?”. З архітектурної точки зору потрібно зберегти той вигляд міста, який був до 1937 року. З художньої позиції виріб має бути візуально привабливим та носити атракційний характер, тому не має бути перевантаженим дрібними деталями.
    Фінансовий бік втілення проекту взяв на себе благодійний фонд родини Шинке “З Любов’ю та Милосердям” в особі його керівника Володимира Шинке. Орієнтовна вартість задуму, за оцінками експертів, понад 200 тис. грн. “Бронзовий Тернопіль в мініатюрі” буде не першим подарунком фонду громаді міста. За кошти фонду була збудована дерев’яна церква, що в Старому парку.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Тернопіль,історія,сергій надал
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.