Україна пропонує ЄС подумати про перспективу членства для країн "Східного п-ва"

05 листопада 2013, 15:32
Власник сторінки
інженер (Dipl.-Ing.)
0
138

Україна пропонує країнам-членам ЄС подумати над можливою перспективою членства для країн-учасниць «Східного партнерства».

Брюссель. 5 листопада. Україна пропонує країнам-членам ЄС подумати над можливою перспективою членства для країн-учасниць «Східного партнерства».

Про це заявив сьогодні українським журналістам у Брюсселі заступник міністра закордонних справ України Андрій Олефіров після засідання старших посадових осіб країн-учасниць «Східного партнерства».

За словами представника українського МЗС, в ході сьогоднішньої зустрічі, зокрема, обговорювалося питання розвитку «Східного партнерства» після Вільнюського саміту, який відбудеться 28-29 листопада.

«Ми розуміємо, що питання приєднання до ЄС сьогодні не на часі, але запропонували без будь-яких зобов'язань визначити в декларації нинішнього саміту або саміту 2015 в Ризі, що кожна країна має право розвивати співпрацю з ЄС або на базі статті 8 Угоди ЄС (передбачає розвиток партнерства), або на базі статті 49, яка передбачає можливість членства», - сказав А. Олефіров.

Він зазначив, що Київ виступив і ще з низкою ініціатив. Зокрема, Україна пропонує подумати над можливим створенням загального економічного простору між Україною, Молдовою, Грузією та країнами ЄС після підписання і початку реалізації угод про асоціацію.

Заступник міністра також зазначив, що країни «Східного партнерства», котрі бажають більш тісної співпраці з ЄС, могли б почати реалізацію Шенгенського законодавства для уніфікації своєї міграційної політики з політикою ЄС.

Крім того, Київ вважає можливим розвивати спільні транспортні та енергетичні інфраструктурні проекти між Україною, Молдовою, Грузією та ЄС.

euplus.info
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.