Зловживання на здоров’ї і житті людей – тяжкий злочин

07 листопада 2013, 12:38
Власник сторінки
кандидат медичних наук, головний лікар Вінницького онкологічного диспансеру, Голова правління ГО "Асоціація онкологів Поділля"
0
157

Зловживання у МОЗі яскраво показують – Україна не така то й бідна країна, якщо може собі дозволити так щедро розкидатися державними коштами.

Вкрадені 200 мільйонів гривень, про які заявила тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування діяльності Міністерства охорони здоров’я, це лише краплина в морі корупції, якою просякнуті усі державні структури.  Ми вже давно звикли до повідомлень про чергові зловживання, корупційні схеми і оборудки. Найчастіше ми заздалегідь знаємо результат голосних викриттів – найсуворішого покарання зазнає вахтер дядя Вася, а справжні винні особи пересядуть з одного крісла у інше. Але, коли ціною ненажерливості чиновників стають не тільки державні гроші, а й життя людей, на такі речі не можна закривати очі.

Новопридбані «швидкі» із китайським обладнанням від МОЗу стануть тепер російською рулеткою для мільйонів українців, що потребуватимуть невідкладної допомоги. Не говорячи вже про те, як можна з користю було витратити переплачені кошти – зробити дорогоцінні операції, облаштувати лікарні. А інше придбання МОЗу, на яке було витрачено 5 мільйонів євро бюджетних коштів, ледь не коштувало життя новонародженим. Кювези, за допомогою яких рятують слабких малюків, могли стати місцем їхньої загибелі. Не розумію, як можна свідомо наражати життя людей на небезпеку і не нести за це відповідальність ні перед суспільством, ні перед Богом?.. Невже в цих людей немає совісті?!

Давайте пригадаємо «опелі», які у свій час закуповувались під керівництвом Юлії Тимошенко для служби швидкої допомоги.  Пам’ятаєте, скільки бруду було вилито на екс-прем’єрку, і якого цькування зазнала вона від політичних опонентів? Результатом цього стало порушення кримінальної справи проти Тимошенко.

Тепер же обурене суспільство чекатиме на справедливий вирок для фігурантів нових справ МОЗу, сподіваючись, що принциповість опозиції не дозволить владі «відмазати» своїх ставлеників.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.