Навіщо Януковичу Сало?

07 листопада 2013, 15:05
Власник сторінки
Журналіст
0
515

Це диявольська гра владної команди. Перший натяк про неї зроблено в «Українській правді», яка опублікувала розгорнуте інтерв’ю з новим губернатором Львівщини Олегом Салом.

Четверо попередніх львівських губернаторів виявилися  «парашутистами», а п’ятий ніби не чужий. Так що це за «свій»(губернатор  родом з міста Жовква Львівської області), який за рівнем не сприйняття з перших годин після призначення б’є всі рекорди.

Йому  кричали «ганьба» журналісти під час представлення. З ним відмовляються зустрітись всі фракції Львівської обласної ради, за винятком провладної. Депутати від опозиції 12 листопада  на сесії  готуються проголосувати за недовіру президентському наміснику.

Чи можна було передбачити саме такий розвиток подій? Безперечно! Тоді навіщо  губернатором важливого регіону призначили людину, яка на Львівщині не сприймається? Цей ребус влади не дає спокою ні політикам, ні експертам. Призначення більш ніж дивне й несподіване. 

У першому ж інтерв’ю генерал-губернатор  заявив, що працюватиме над підвищенням авторитету президента на Львівщині. Це один з важливих його пріоритетів. Ви може собі уявити, як намісник з базовою стаціонарною освітою на рівні  ПТУ  та заочною вищою освітою зможе працювати на авторитет глави держави? Мабуть так, як і наша міліція. Кого залякають, кому підмажуть, а кому руки засунуть між  двері. Інших методів від вихідців з міліцейських  структур годі сподіватися.

Виникає запитання: навіщо Януковичу Сало, який не зможе реально підвищувати рейтинг президента? Ось цю загадку влади з наскоку теж не розгадати.

Дорога Віктора Януковича до підписання Угоди з ЄС дає шанси  його команді розіграти  карту «Мазепа-2» і отримати в Галичині  у кілька разів більше голосів виборців.

«Янукович привів нас у Європу і не розділив країну на дві половини»! Звучить? Прекрасне гасло для виборів. Чому не Мазепа-2? Але  якщо ця технологія на спрацює?

Ось тоді влада, за інерцією, захоче розіграти сценарій, знайомий з попередніх виборів – розділять країну  на дві половини. Це перше, що лежить на поверхні і завжди давало необхідний відсоток голосів. Знову питання мови? Вже не пройде. Та й навіщо, коли можна разом з комуністами налякати народ «фашистами». Цей ярлик досить легко почепити демократичним силам, особливо, в Західній Україні. Доволі лише струсити порох з архівів старого радянського режиму.

Щоби  запустити технологію «фашисти-антифашисти» потрібен образ ворога. Ось коли на авансцену вигулькне Олег Сало. Галичанам призначили земляка зі Жовкви, а вони не хочуть свого губернатора. Спробуйте, докажіть  Донецьку чи Луганську, Харкову чи Дніпропетровську, що Олег Сало не користується авторитетом, що до моральних якостей цієї людини чимало запитань. Він же ваш! Що ще вам потрібно?

Конфронтацію генерал-губернатора з демократичними силами з самого початку передбачили. Ось у чому диявольська гра  владної команди.  І чим слабший губернатор у кріслі намісника, тим більший опір.  Чим більше невдоволення – тим колоритніша  картинка для всеукраїнських каналів.

«У Львові пікетують земляка-губернатора», «Радикали оголошують недовіру вже п’ятому губернатору».  Кращу технологію, як протиставити Схід і Захід,  годі придумати. Хто стане аналізувати економічні показники чи ділові якості намісника. На екран виплеснуть згусток агресії та невдоволення. Продемонструють кілька бійок чи факельних походів вулицями Львова.

Хто стане згадувати Євро-2012, гостинність львів’ян, яку побачив весь світ? Кілька провокаційних сюжетів – і чорну справу зроблено. Виборця поставлять перед виборам: за «фашистів» чи «антифашистів»?

Чи можна для цього сценарію на посаду губернатора знайти кращу кандидатуру як Олег Сало? За рівнем негативу і не сприйняття громадськістю будь-який інший виходець з Львівщини з ним, мабуть, не позмагається.

У нинішньої влади на виборах 2015 року найбільш ймовірні два сценарії: перший – «Мазепа-2», другий – «фашисти і антифашисти». До такого висновку приходиш, коли  аналізуєш причини призначення одіозного генерала міліції губернатором Львівщини.

Отож, вибір зроблено, ще один сценарій президентських виборів-2015 запущено. Залишається зовсім не довго чекати, аби побачити наслідки диявольської гри влади.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.