ГОЛОДОМОР. ТАК ПРО ЩО ЙДЕ МОВА - ПРО ГОЛОД ЧИ МОР?

20 листопада 2013, 00:27
Власник сторінки
політолог
0
192
ГОЛОДОМОР. ТАК ПРО ЩО ЙДЕ МОВА - ПРО ГОЛОД ЧИ МОР?

Здивува допис відвідувача відкритої сторінки з воєнно-ідеологічної підготовки на мій пост, який написав: "Везде был голод, только в Украине Голодомор..."

Зі шкільної парти, вчитель історії, яку я досить сильно поважаю, Віра Леонтіївна закріпила в моїй свідомості, що не можна порівнювати такі речі, як голод та годомор. Адже тут проблема лежить у морально-політичній площині. Різниця між голодом та мором - ВЕЛИЧЕЗНА. У першому випадку, це природній процес, наслідок явних катаклізмів, а в нашому - штучний, який мав на меті фізичне винищення "нежелетельных елементов", цілого етносу, нації. Яка в нічому не повинна.
Благо, що у нас все ж таки зростає світомо нова генерація українців, які зможуть згодом дати історичну оцінку тим подіям, які мали місце 80 років тому назад.
Не хочу і не буду вдаватись до історичних та політичних підстав, які мали місце на той час та спонукали вище партійне керівництво колишнього СРСР на так вчинки. Всьому був свій час...
Але те, що для нас трагічні події 1932-1933 - ГОЛОДОМОР УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ, це очевидний та беззаперечний факт!
Певний того, що мільйони укранців запалять Свічку Пам'яті 23 листопада. Це наша шана і святий обов'язок перед душами НЕВИННИХ.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.