Печерському суду депутат - це ніщо

11 березня 2011, 07:23
Власник сторінки
полІтолог
0
14
Печерському суду депутат - це ніщо

Печерському суду депутат - це ніщо

У Печерському суді столиці відбулося попереднє слухання справи одного з фігурантів резонансної Справи Майдану-2 Сергія Костакова. Його звинувачують у пошкодженні автомобіля Шкода-Октавія.

Як відомо, під час акції За чесні податки виник конфлікт між групою мітингувальників і водієм легковика. В ході сварки дехто з учасників акції завдав ударів по машині, в результаті чого було розбито дзеркало заднього огляду. Сказати, що це була якась вселенська катастрофа - просто смішно. Проте міліція, старанно роздмухуючи пристрасті навколо подій на Майдані, обрала одного з учасників конфлікту - підприємця Сергія Костакова - в якості головного винуватця злочину і порушила проти нього карну справу.

Якби таке трапилося десь в інший час, скоріше за все обійшлося би адміністративним протоколом, штрафом і сплатою збитків - та й забули б. Але це був Майдан. Тому підприємець опинився у слідчому ізоляторі і знаходиться там вже третій місяць.

Під час попереднього засідання біля суду зібралися відомі громаські діячі - представники Асамблеї громадських організацій малого та середнього бізнесу України, Блоку соціального партнерства «Порядок і Достаток», Громадянського комітету Національного Порятунку, Коаліції учасників Помаранчевої революції, Центрального штабу порятунку українського підприємництва, Всеукраїнського комітету визволення політв`язнів та інших - з підтримкою ув’язненого та вимогою до суду приймати адекватні рішення.

На судовому засіданні були розглянуті клопотання адвокатів Сергія Костакова щодо зміни запобіжного заходу на підписку про невиїзд та клопотання 7 народних депутатів України про звільнення Сергія Костакова з-під варти та взяття його на поруки.

Але незважаючи на те, що досудове слідство вже закінчилося, що С.Костаков має гарні характеристики з місця роботи і з місця проживання, що він виховує неповнолітню дочку, суд відмовив у задоволенні обох клопотань, аргументуючи таке рішення запереченнями прокурора, який посилався на попереднє рішення Шевченківського суду від 10 грудня 2010 року про взяття під варту, а також висловив сумнів щодо справжньості підписів депутатів під клопотанням.

Виходить, що підпис народного депутата України для прокуратури та суду нічого не вартий.

Розгляд справи по суті призначено на 18 березня о 12 годині.

Нагадаємо, з 22 листопада по 2 грудня минулого року у Києві відбувалися масові акції протесту підприємців проти прийняття грабіжницького Податковго кодексу, які дістали назву Майдан-2 за чесні податки. На думку експертів, вже тепер наслідками прийняття цього Кодексу стало подорожчання гречаної крупи, хліба, пального.

Всупереч публічним обіцянкам Президента України не переслідувати учасників виступів, міліцією тільки у Києві порушено 7 кримінальних справ проти організаторів і учасників Майдану-2 за, м’яко кажучи, дивними звинуваченнями.

Фото Ірини Костакової
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: майдан,податковий кодекс,міліція,підприємці,свавілля,репресії,затримання
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.