До Тернополя приїхали консул Польщі і депутат Європарламенту

17 червня 2011, 13:19
Власник сторінки
0
21

На десятиріччя Школи польського і європеського права до Тернополя приїхали консул Польщі і депутат Європарламенту

Десятий рік в Тернопільському національному економічному університеті діє Школа польського та європейського права. Багато студентів з різних факультетів, а саме: юридичного, міжнародного бізнесу, банківського бізнесу, фінансів, обліку і аудиту знайомі з цією цікавою програмою.

Ті хто пройшов навчання, знають скількох зусиль і праці воно вартувало. Адже доводилось відвідувати лекції, які ведуться чужою мовою, більш того, в позаурочний час, на півроку практично забувши про відпочинок. Але можливості, які відкриває школа для українських студентів того варті. Це нагода повчитися у викладачів факультету Права і Адміністрації Ягеллонського університету, нотаріусів та адвокатів, юристів з Національного депозитарію цінних паперів та Фондової біржі, Комісії з інтеграції Польщі до Євросоюзу, правозахисників Хельсинської Фундації (Варшава), а також спеціально запрошених викладачів та практиків з Німеччини, Люксембургу, США (World Bank).

А найкращі студенти мають змогу отримати степендії на річне навчання у Ягеллонського університеті або проходження місячного стажування у фірмах та організаціях Польщі: нотаріальних та адвокатських конторах, правозахисних організаціях, банках, страхових компаніях, комерційних фірмах, державних установах.
Святкування десятої річниці Школи відбулося 15 червня в залі Вченої ради ТНЕУ. Привітати засновників та студентів приїхали депутат Європарламенту Голова Комітету парламентської співпраці "ЄС-Україна" Павел Коваль та Генеральний консул Польщі в Луцьку Томаш Янік, викладачі Ягеллонського Університету.

Мова йшла про інтеграцію України в Європу, про роль, яку у цих процесах може відіграти наша молдодь, студенти. Школа польського та європейського права – це маленький, але практичний крок на шляху інтеграції України до Європейського Союзу. Адже Польща вже стала членом Європейського співтовариства і ми повинні скористатися її неоціненним досвідом.
Останнім часом говорити про європейську інтеграцію стало модно, але робити реальні кроки значно важче. Функціонування Школи Польського та Європейського права – це ще один маленький крок на шляху до Європейського Союзу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: образование,Тернопіль,Европарламент,ТНЕУ,Школа польского та європейского права
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.