Клоунада перед Печерським судом. Хроніка подій

07 серпня 2011, 21:34
Власник сторінки
полІтолог
0
15
Клоунада перед Печерським судом. Хроніка подій

Клоунада перед Печерським судом. Хроніка подій

Отримані керівництвом Коаліції учасників Помаранчевої революції (КУПР) в суботу ввечері оперативні дані щодо плану по захопленню наметового табору прихильників дотримання Закону українськими судами повністю підтвердилися. Близько третьої години ночі неподалік Бесарабського ринку в різних місцях зібралося близько 400 осіб, якими керувала дружина колишнього депутата Олега Калашникова. Втім, активісти КУПР, які виявили скупчення готових до нападу на табір молодиків (до речі, серед них було чимало неповнолітніх - як потім з’ясувалося, школярів), зуміли частину з них розсіяти. Зрозумівши, що захисникам табору добре відомі усі плани нападників, останні призупинили розгортання.

Приблизно до початку шостої ранку вони переховувалися, змушуючи мешканців табору до нервового очікування. Потім, напевно, вигадавши новий план, рушили до входу в Печерський суд. У той же момент до мітингувалиників під’їхало кілька автобусів "Беркуту" і дві великих вантажівки. Бійці спецназу вискочили з автобусів і почали розвантажувати з машин металеві щити, огороджуючи ними майданчик поблизу наметового табору. Невдовзі з’явилися юнаки і дівчата - близько півтори сотні - з антитимошенківського табору. У всіх була спеціальна відзнака - чорна стрічка на руці. Серед них виділялася порівняно невелика кількість добре фізично розвинених осіб помітно старшого віку - скоріше за все, колишніх спортсменів.

Вдалося дізнатися, що за 14 годин "роботи" дітям платять по 200 гривень. Оплату праці спортсменів поки що не з’ясували. Очолював колону особисто Олег Калашников. Він посунув зі своїм почетом вздовж наметів громадянських активістів, заявляючи, що має намір потрапити на прийом до народного депутата. Колону зупинили і запевнили, що приведуть депутата до нього. Депутатів прийшло аж двоє, і Калашников став вимагати "поводитися чемно і толерантно", а саме дати йому можливість поставити табір напроти будинку на Хрещатику, 44, де він досі ставив сцену. Калашникову чемно і толерантно пояснили, що Хрещатик великий, можна постояти і подалі від суду. З такою апаратурою все одно чути його виступи аж на Оболоні.

Досить дивним виглядало, що міліція не тільки серед ночі запопадливо обслуговує сторонню особу, але й допомагає у проведенні акції, яку лише вночі заборонив суд. Вельми цікава поведінка, враховуючи те, як звечора та ж міліція розганяла учасників мирного зібрання на Дегтярівській, 13 попри те, що воно проводилося у повній відповідності до вимог Закону. Це, власне, ще одне запитання до міністра МВС Могильова щодо того, як він виконує службові обов’язки.

Спіймавши облизня, Олег Калашников декілька разів пройшовся вздовж табору захисників Тимошенко, а його люди намагалися спровокувати конфлікт з мешканцями наметів. Проте на провокації ніхто не піддався, а фізичному конфлікту запобігала шеренга міліціонерів, що вишикувалася між політичними противниками. Втім, не схоже, що Калашников змирився з поразкою. Отож, чекаємо набагато потужнішого нападу на табір прихильників справедливості і законності та захоплення плацдарму перед Печерським судом людьми Калашникова. Попри заборону суду, йому активно сприяє МВС України. Отака-то в Україні законність...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Юлия Тимошенко,Херсон,протесты,акции,Калашников,тарас бузак
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.