Міліція ловить графітників у соцмережі

05 вересня 2011, 07:59
Власник сторінки
0
15
Міліція ловить графітників у соцмережі

Міліція ловить графітників у соцмережі

Тернопіль страждає від вандалізму юних “художників” не менше за будь-яке інше місто України. Підприємці та ЖЕКи тільки й встигають приводити у нормальний вигляд розмальовані стіни, витрачаючи купу грошей. Нещодавно правоохоронці вже впіймали графітників, а минулої п’ятниці відзначились працівники управління муніципальної поліції.

Вичислити малолітніх “художників” вдалось завдяки соціальній мережі, в якій створена група та є достатньо фото і відео. Цього було достатньо щоб ідентифікувати правопорушників та показати їхні творіння батькам. Завітавши додому до одного з хлопчин, виявилось що його мама на заробітках в Італії, а тато цілими днями працює, щоб вдома було що їсти та що одягнути дитині до школи.

Оскільки, згідно українському законодавству, малому правопорушнику не виповнилось і 14-ти років, крім виховної роботи йому нічого не загрожує. Після чотирнадцятилітнього віку відповідальність нестимуть батьки, штраф просто смішний - до 85 гривень. Якщо ж “художник” виявиться повнолітнім, то буде змушений викласти до 1360 гривень, ще й компенсувати завдані збитки.

Але не всі графітники “однаково шкідливі”. Ми маємо в Тернополі хороший приклад співпраці місцевої влади та представників субкультури. І як результат, тернополяни і гості міста можуть милуватись легально розмальованими трансформаторними будками та арками.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Тернополь,графити
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.