Сутичка під стінами Святої Софії

04 листопада 2011, 18:15
Власник сторінки
полІтолог
0
12
Сутичка під стінами Святої Софії

Сутичка під стінами Святої Софії

На вул.Олеся Гончара, 17-23 знову розпочинаються бої з забудовниками за збереження Софії Київської.

Сумнозвісна багатоповерхівка біля стін стародавнього храму хоч і помалу - але зростає попри протести громадськості, загрози світової спільноти, постанови вітчизняних судів і рішення Київради.

4 листопада об 11:00 ВГО "Коаліція учасників Помаранчевої революції" спільно з Блоком соціального партнерства "Порядок і Достаток", ГО "Кияни, об’днуємось" та іншими громадськими організаціями, що входять до Штабу оборони Києва, і громадянами Києва провела акцію прямої дії з вимогою припинити злочинне будівництво, яке вже заборонене судом і рішенням Київради, та притягти до відповідальності винних у вандалізмі національного масштабу.

На вимоги учасників акції сприяти врученню керівництву забудови заборони проведення будівельних робіт міліціонери, що наглядали за ходом зібрання відповіли відмовою - мовляв, це не входить до їхніх обов’язків, вони лише громадський порядок охороняють. Пояснення, що будівництво ведеться протизаконно і є брутальним порушенням громадського порядку, міліціонери зустріли відстороненою мовчанкою.

Проте, спроба встановити агітаційний намет зустріла шалений спротив правоохоронців. На запитання, чому протизаконному будівництву вони не перешкоджають, а встановлення намету не дозволили, відповісти не змогли. Тим часом будівельники призупинили роботу і розгорнули величезний банер "Влада, захисти нашу працю від банди Нікіфорової", а трохи згодом: "Здирники, дайте працювати".

Будівництво, що загрожує існуванню видатної пам’ятки світової спадщини - Софії Київської, як встановили активісти, ведеться групою компаній "Приват" і належить пану Боголюбову. Тому у відповідь швидко змайстрували транспарант "Боголюбов - приватівський рейдер". Водночас глузували з будівельників, запитуючи скільки коштує розміщення реклами на незаконній забудові.

Після цього місцеві мешканці разом з лідерами громадських організацій, депутатом Куликовим і журналістами поїхали подавати заяву до міської прокуратури з вимогою забезпечити дотримання закону і зупинити осоружну забудову. Про це повідомила прес-служба ВГО "Коаліція учасників Помаранчевої революції" тел. 050 513 38 13; 093 334 96 34

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Киев,митинг,милиция,строительство,акция,София
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.