Стоячи на скривавленій землі

07 листопада 2011, 06:52
Власник сторінки
полІтолог
0
10
Стоячи на скривавленій землі

Стоячи на скривавленій землі

У неділю 6 листопада в Національному заповіднику "Биківнянські могили" відбулися збори громадських організацій з вшанування пам`яті жертв репресій комуністичного режиму та обговорення нинішньої ситуації в Україні з громадянськими правами та переслідуванням за політичними мотивами.

Збори розпочалися молебном за упокій душ безневинно убієнних, що покояться в цій землі. Перед учасниками виступили лідери громадських організацій, які наголосили, що переслідування і репресії в сучасній Україні набувають подальшого розвитку, і хоча поки що не відбувається масових вбивств, але все більше спостерігається випадків безпідставного порушення кримінальних справ, неправосудних ув`язнень, позбавлень майна громадських активістів, інших утисків громадянських прав.

А тому не можна виключати, що невдовзі система спробує перейти і до фізичних знищень в масових масштабах. Зборами, в яких брали участь представники кільканадцяти організацій з більшості регіонів України, прийняли резолюцію, в якій висловили скорботу за жертвами більшовицького терору, відзначили необхідність заборони людиноненависницької комуністичної ідеології і знищення символів режиму, зокрема пам`ятників Леніну, Сталіну, іншим діячам ВКПб-КПРС.

Учасники зборів підтримали пропозицію утворення Всеукраїнського комітету "Україна-ХХІ - без 37-го року". Було обрано оргомітет, якому Збори доручили провести підготовку до реєстрації Комітету. Одноголосно ухвалену Резолюцію підписали 35 делегатів з різних регіонів України. По закінченню зборів учасники набрали в капсулу землі з могил жертв комунізму і відвезли до колишньої будівлі НКВС, в якій обірвалося життя більшості похованих в Биківні.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: акция
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.