КУПР зніс паркан біля будинку Параджанова

08 листопада 2011, 11:14
Власник сторінки
полІтолог
0
18
КУПР зніс паркан біля будинку Параджанова

КУПР зніс паркан біля будинку Параджанова

Активісти ВГО "Коаліція учасників Помаранчевої революції" (КУПР) допомогли мешканцям старовинного київського дворика знести будівельний паркан, встановлений рейдерами.

Скандал навколо забудови у дворику на розі вулиць Пирогова і Хмельницького тягнеться вже давно. Унікальне місце, де поруч стоять цілих три пам`ятки архітектури - будинок Параджанова (Пирогова, 2), прибутковий будинок (Пирогова, 6) і музей медицини (Хмельницького, 37-б), впало в очі ласим до наживи забудовникам. Фахівці говорили про неприпустимість забудови у цьому місці - але хто тих фахівців тепер слухає! Головне - гроші.

Ще під час риття котловану відкололася торцева стіна прибуткового булинку. Тріщину поспіхом замазали - але впасти вона може в будь-який момент. Пошкоджено і музей медицини. Годі й говорити про те, що місцевих мешканців позбавляють прибудинкової території і зелених насаджень! Вони неодноразово виходили на акції протесту, вимагаючи припинити будівельне божевілля. Зверталися до суду, до прокуратури...

21 березня в Києві в під`їзді свого будинку на вул. Голосіївська був убитий суддя Шевченківського районного суду Сергій Зубков. Однією з версій убивства була помста за заборону варварських забудов на Гончара, 17 і Пирогова, 2. Нині діє припис прокуратури, яким забороняється подальше будівництво на Пирогова. Проте, здається, влада не дуже переймається тим, що забудовник не зважує на заборону.

З часу винесення припису виросли три поверхи. Місцеві мешканці за підтримки ВГО "Коаліція учасників Помаранчевої революції" кілька разів зупиняли будівництво. Навесні декого з них побили охоронці забудови. Дістала тумаків і вдова видатного режисера Сергія Параджанова Світлана Іванівна. Проте мужня жінка й сьогодні вийшла на захист Києва. Після короткого мітингу люди почали розхитувати паркан, а активісти КУПР виламали в`їзні ворота. Наряду міліції лідери КУПРу пояснили, що демонтаж паркану здійснено на виконання припису прокуратури.

Джерело: http://my.korrespondent.net/user/20130/publications

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: строительство
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.