Марін Льо Пен - ультраправа зірка Франції. Репортаж з Парижу

03 березня 2012, 02:33
Власник сторінки
президент Фонду вільних журналістів імені Вячеслава Чорновола
0
23
Марін Льо Пен - ультраправа зірка Франції. Репортаж з Парижу

Марін Льо Пен - ультраправа зірка Франції. Репортаж з Парижу

Франція завжди дивує світ. Мадам Льо Пен не потрапить у другий тур. Але у Франції все попереду.

У Франції закипає передвиборча кампанія. Зліва наступає Франсуа Олланд (57 років), оборону тримає його ровесник Ніколя Саркозі. Імовірно, що у другому турі, запланованому на 6 травня, ліберального президента усуне від влади опозиційний соціяліст.
А є третя сила – лідерка праворадикальних французів мадам Льо Пен, якій лише 43 роки. Вона наймолодша з трьох доньок багатолітнього політичного важковаговика Жан-Марі Льо Пена. Батько віддав керівництво крайньоправим Національним фронтом дочці Марін, бо сам старий (83 роки), але у 2002 році мав щастя вийти у другий тур проти самого Жака Ширака.
Донька колишнього вояки Іноземного легіону дуже популярна. Про що я пересвідчився на власні очі. Мадам палко вітають французи, затято скандуючи: «Марін! Марін! Марін!»
У ці дні (25 лютого – 4 березня) у Парижі проходить міжнародний сільськогосподарський ярмарок – сила-силенний усесвітній агросалон. Центральним днем стала п’ятниця. 2 березня виставковий комплекс на півдні Парижа нагадував фінал Олімпійських ігор.
По опівдні у безкрайньому павільйоні, де репрезентовані агродосягнення регіонів Франції, сотні фермерів шаленіли від радости, побачивши Мадам.
Вона розсікала не тільки натовп, а й повітря. Так ідуть рішучі політики. У першому турі, 22 квітня, різні опитування прогнозують для Мадам понад 20 відсотків голосів французів. Це поки що.
Депутат Европарламенту Марін Льо Пен радикально виступає на підтримку національного виробника, нищівно критикує агрополітику Евросоюзу, говорить про державні дотації фермерам, і за це її цінують винороби й сировари. А інколи й цілують.
Наступні президентські вибори пройдуть у Франції лише за п`ять років.

Фото Автора

Париж
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Выборы,Франция
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.