Урядове рішення проблеми зазвичай гірше самої проблеми. Мілтон Фрідман

24 грудня 2012, 09:52
Власник сторінки
экономист
0
20
Урядове рішення проблеми зазвичай гірше самої проблеми. Мілтон Фрідман

Урядове рішення проблеми зазвичай гірше самої проблеми. Мілтон Фрідман

Урядове рішення проблеми зазвичай гірше самої проблеми. Мілтон Фрідман
Сьогодні ми спробуємо розібратися з проблемою центрального опалення в багатоповерхівка м. Кодима, хто винен і чому фасади будинків схожі на „Титанік” під який так і проситься надпис, - „Куди ти пливеш?”. Як завжди є як мінімум дві версії зникнення центрального опалення: версія виконавчої гілки влади і версія яка випливає з документів які я буду приводи в даній статті, можливо у читача виникне своя версія на що він має повне право.І так як випливає з листа Одеської обласної державної адміністрації № П-808/1885-09 від 07.12.2012 р., - „ За даними Кодимської райдержадміністрації у 2000 році відповідно до урядових рішень з м. Кодима було виведено 2 військових частини. У зв’язку з тим що значна частина сімей військо службовців залишила квартири і переїхала на нове місце служби, це і стало причиною неплатежів за теплопостачання квартир. До того ж, у 2000 році внаслідок стихійного лиха м. Кодима і весь Кодимський район був відключений від електропостачання, що призвело до зупинки котелень та водопровідних насосних станцій. Після відновлення електропостачання у місті Кодима відновилось і централізоване теплопостачання, але через постійні відключення електроенергії тепло в квартири постачалось нерегулярно що і призвело до того, що мешканці багатоквартирних будинків самі почали переробляти свої квартири під індивідуальне опалення і відключатись від централізованого опалення. Зазначене призвело до банкрутства Кодимського виробничого житлово-комунального господарства”. З цією версією все зрозуміло винний уряд бо вивів дві частини, що призвело до не платежів тільки ось виникає питання , а куди дивилася Кодимська влада і чому керівництво Кодимського ВУЖКГ не приймало міри по погашенню боргу, не зверталося з позовами до суду? Винні люди бо вони не хтіли замерзати у своїх квартирах і люди довели до банкрутства Кодимського ВУЖКГ. Версія зрозуміла і хто винен теж зрозуміло. Тепер озвучимо альтернативну версію згідно Цивільного кодексу України ст. 327. Право комунальної власності 1. У комунальній власності є майно, у тому числі грошові кошти, яке належить територіальній громаді. 2. Управління майном, що є у комунальній власності, здійснюють безпосередньо територіальна громада та утворені нею органи місцевого самоврядування. І так дійсно у Кодимського ВУЖКГ виникла заборгованість , не у Кодимської міської ради, не у мешканців м. Кодими ... Тільки чомусь своїм рішенням Кодимська міська рада в 11.09.2006 році №102 „Про продаж майна Кодимського ВУЖКГ” рішила розрахуватися майном територіальної громади , а саме :
- приміщення столярного цеху, яке розміщене за адресою : м. Кодима, вул. Східна,9 ;
- приміщення котельної, яке розміщене за адресою : м. Кодима, вул. Східна,9;
- приміщення котельної, яке розміщене за адресою: м. Кодима, вул. Леніна, 111;
- приміщення котельної, яке розміщено за адресою : м. Кодима, вул. Червоноармійська, 96;
На жаль мені не зрозуміло чому кошти за продаж вказаного нерухомого майна не поступили до Кодимської міської ради і чому громада м. Кодими повинна розраховуватися за борги окремої юридичної особи Кодимського ВУЖКГ , також не відомо, куди ділося обладнання котелень, столярного цеху , як що навіть уявити, що воно було здано на металобрухт , в той час до Кодимської міської ради повинні були надійти за це кошти! Згідно листа міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 16.07.2012 р. №8/10-1875-12, а саме, -„... У зв’язку з цим житловий фонд м. Кодима переведено на індивідуальне опалення. Наслідком цієї ситуації стало рішення Кодимської міської ради від 11.09.2006 №102-V про продаж міських котелен. В результаті цих дій мешканців квартир, у яких не встановлено індивідуальне опалення, взагалі позбавлено права на отримання комунальних послуг з централізованого опалення та гарячої води, які призначаються для забезпечення умов проживання споживачів відповідно до нормативів, норм, стандартів, порядків і правил. Якщо відключення споживачів від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води відбулося за ініціативою підприємства теплопостачання та/або органу місцевого самоврядування, усі витрати з встановлення альтернативних систем опалення, зокрема індивідуального, мають покладатися саме на них” . На мою думку вказані кошти в 2006 році від продажу майна та обладнання котелень та столярного цеху повинні були надійти на рахунку Кодимської міської ради, за які Кодимська міська рада повинна була забезпечити індивідуальним опаленням мешканців які не мали змогу встановити його самі. Новий склад міської ради, а особливо новий міський голова пробує розв’язати проблеми які накопили його попередники, але на жаль керівництво району не йде йому на зустріч і не співпрацює з ним пліч о пліч....
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: реформы,Кодыма
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.