Жити по новому.

07 січня 2015, 10:25
Власник сторінки
экономист
2
544
Жити по новому.

Реформи нової влади.

  Багато з людей задаються питанням, як воно жити по новому і що нового приніс нам новий президент та знову, новий очільник кабінету міністрів України. Сьогодні  ми обговоримо зміни до Податкового кодексу України внесені законом України  №71-VIII від 28.12.2014 р. Так ним передбачено новий податок на нерухоме майно (хоча і раніше його пробували в вести) , ставка податку складає до 2 % від мінімальної заробітної плати. Визначення розміру податку покладено на органи місцевого самоврядування (міські та селищні ради), цей податок буде спрямовуватись до місцевого бюджету, тому нормальний міській або сільській голова буде ставити податок по максимум, станом на 2015 рік це 24 грн. на 1 кв. метр(зайвої квадратури). Наприклад квартира в вас 70 кв. метрів, неоподатковувана площа для квартири складає 60 кв. метрів , 70-60 = 10 кв. метрів оподаткованої площі, 10 *24=240 грн. на рік. Для хати площею 150  кв. метрів, неоподатковувана площа  складає 120 кв. метрів , 150-120 = 30 кв. метрів оподаткованої площі, 30 *24=720 грн. на рік. Для всієї комерційної нерухомості окрім, сільгоспвиробників та промисловості буде встановлена ставка 24 грн. за 1 кв. метр. Всіх мешканців сіл та маленьких містечок прирівняли до мешканців м. Києва , елітних маєтків в Конче-Заспі , які не факт, що щось в загалі будуть платити бо підконтрольна їм місцева влада для них прийме нульову ставку цього податку. Підприємця в маленькому селі який тримає магазин прирівняли в сплаті цього податку до підприємця м. Києва який торгує на Хрещатику, або до підприємця в якого магазин в м. Одесі на Деребасівській. Як, що ви думаєте, що ви просто не будете платити і це менється – ви помиляєтесь, розрахунок за вас зроби податкова виходячи з бази даних рБТІ, а далі виконавча служба і примусове стягнення  аж до арешту вашого майна та його продажу. Ці зміни призведуть до закриття торгівельних закладах в маленьких селах, а також ударять по мешканцям маленьких містечок та сіл. Але жити по новому, це і допомога підприємцям в веденні бізнесу – з 01 липня 2015 р. підприємці які мають 3 групу оподаткування повинні застосовувати РРО, а з  01.01.2016 р підприємці групи 2. З 01.01.2015 р. підприємці які торгують нафтопродуктами та тютюновими та горілчаними виробами – повинні перераховувати до місцевого бюджету 5% від загального обороту продажу цих товарів. Пиво прирівнянно до горілчаних виробів , тепер на нього потрібна буде ліцензія та РРО . Міф, що бізнесу зменшили єдиний соціальний внесок – розвіюється коли починаєш читати, преамбулу застосування 16%. Так ось , 16 % від заробітної плати буде складати для тих в кого заробітна платня складає 3500 грн., в нас жителів маленьких сіл і містечок про це залишається тільки мріяти.

   Уряд не міг не потурбуватися і за простих селян. Так з 01.01.2015 року вступила в силу норма закону, яка забороняє  реалізацію та обіг необробленого молока, сиру домашнього виробництва, а також м’яса тварин подвірного забою, це передбачено законом «Про безпечність та якість харчових продуктів».

   І ця вся турбота наших керманичів за нас мешканців сіл та маленьких містечок на фоні того, як президент зі своєю родиною відвідує концерт Вакарчука і сплачує за квитки 100 000 грн.

   Ось так і виходе, що це не нове життя, а поштовх до нового майдану.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Мясо,Яценюк,молоко,Порошенко,Селянне,Податкова реформа
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.