Модельне взуття для людей з особливими потребами від криворіжця Вадима Пузиновського

15 березня 2013, 12:41
Власник сторінки
журналіст
0
33
Модельне взуття для людей з особливими потребами від криворіжця Вадима Пузиновського

Модельне взуття для людей з особливими потребами від криворіжця Вадима Пузиновського

Нову сторінку у своїй діяльності відкрив Центр творчості інвалідів громадської організації «Разом». Вперше він презентував виставку взуття та одягу
Сьогодні не кожна здорово людина наважиться зайнятися бізнесом, не кажучи вже про людей з особливими потребами. Відкриття колекції авторського взуття криворіжця Вадима Пузиновського, спростовує таке твердження. Близько 50 пар авторського взуття лінії «Пузиновський», яка однаково є зручною для здорових людей так і людей з проблемами опорно - рухового апарату була представлена на виставці.
На перший погляд це звичайні шкіряні черевики. Однак їх роблять за особистими індивідуальними замовленнями. З урахування особливостей замовника. Більше того Вадим та його згуртована команда виконує також ремонт та перемоделювання взуття.
Тернистим був шлях поки йому вдалося відкрити власну справу. Відкрити невеличкий цех по виготовленню взуття тай зараз займатися улюбленою справою.
Все почалося 20 років тому, коли Вадим, відкрив кіоск по ремонту взуття і добре себе зарекомендував серед колег та мешканців свого району. Однак вдало працювати йому завадили серйозні проблеми зі здоров’ям. Чоловіка зненацька, здолала тяжка недуга, як розсіяний склероз. Тривалий час Вадим знаходився у пригніченому стані. Кіоск прийшлося продати. Та дякуючи рідним та друзям врешті - решт чоловіку вдавалося здолати недугу та повернутися до своєї улюбленої справи життя – чоботарства.
«Мої колеги можуть це робити, у них лежить душа до цього промислу. Не дивлячись на всі труднощі, які ми долаємо. Наша згуртована команда а це Анатолій Пустовалов, Олександр Петренко, Ірина Осипова, саме для того й працює, щоб людина не відчувала дискомфорту в тому взутті, яке придбала у нас», - говорить Вадим Пузиновський.
- Для мене Вадим це – людина з великої літери, - ділиться своїми враженнями директор Центру творчості інвалідів ГО «Разом», Світлана Комарова, - він здолав все, що можна було здолати. І може навіть якимись нелюдськими зусиллями Вадим прийшов до цієї виставки, яка говорить сама за себе. Він володіє прекрасною професією - взуттєвика. Для нашої організації це дуже важливо.
Вадим Пузиновський працює у творчому тандемі зі Світланою Тарасовою, вона модистка. Займається пошиттям та реставрацією одягу вже 30 років. У парі вони працюють не випадково. Так вони намагаються створити довершений образ української жінки і взують, і одягнуть. « Припустимо жінка пошила собі взуття, - говорить кравчиня, - і їй хочеться ще чогось незвичного, щоб гармонійно пасувало до взуття. І вже наша майстерня докладає максимум зусиль щоб вийшов закінчений образ української жінки».
Гості виставки могли ознайомитися з витворами жіночого одягу Світлани Тарасової.
Центр творчості ГО «Разом» запрошує хто вдягається, або змушений взуватися нестандартно завітати на унікальну виставку і ознайомитися з моделями взуття, яке можна підібрати для себе. Було тільки бажання.
Володимир Думанський

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Кривой Рог,обувь
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.