Масляна в Кривому Розі

20 березня 2013, 11:51
Власник сторінки
журналіст
0
54
Масляна в Кривому Розі

Масляна в Кривому Розі

Рум’яними млинцями та святковими піснями у дитячій бібліотеці №17 відзначили традиційне весняне свято – Масляну, творчі колективи Центру творчості «Горицвіт» та шкіл району.

Здавна Масляну відзначали гуляннями, розвагами та обов’язковим частуванням – млинцями, дотримуються цієї традиції і в Криворізькій загальноосвітній школі № 41

Тут завжди відзначають знакові свята, а Масляна є найулюбленішим святом і для дітей, і для дорослих. Вже 5-й рік поспіль у школі влаштовують веселий ярмарок, де було б весело всім бажаючим. Втім, головною метою заходу було не лише збереження давніх традицій, а й розширення кругозору учнів, розповідь про те, як відзначали це свято народи інших країн.

На святковому столі можна було побачити млинці з різноманітною начинкою, пиріжки та тістечка. Важливо, що все частування дівчата готували самі. Це, до речі, було обов’язковою умовою в давнину, адже на тиждень Масляної хлопці ще й обирали собі наречених.

По суті, свято Масляної є родинним, адже протягом тижня рідні мають ходити один до одного в гості, і кожен день має особливе значення. Тому всі, хто завітав на ярмарок, змогли не лише оцінити вміння юних господинь, а й підготуватися до сімейного частування.

Не забули учасники й про опудало Масляни, наші предки його спалювали, проводжаючи морози та холоди, ну, а на дитячому святі воно уособлювало символ зими. Що ж до млинців та солодощів, то їх охоче купували гості свята, а виручені кошти колектив 41-ї школи витрачить на благодійність.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: дети,весна,масленица,Кривой Рог
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.