Метелики Олександра Очеретного поєднують геометрію з дрібними візерунками тканин Etro і Prada

19 квітня 2013, 08:09
Власник сторінки
0
27
Метелики Олександра Очеретного поєднують геометрію з дрібними візерунками тканин Etro і Prada

Метелики Олександра Очеретного поєднують геометрію з дрібними візерунками тканин Etro і Prada

Майже 100 образів запропонував Олександр Очеретний на весняному показі "Imago" під час Днів моди у Вінниці. Як пояснив дизайнер, коли фонтануєш ідеями, темами, неможливо обмежитись 30 моделями.
Колекція поділена на кілька частин – за настроєм та враженнями, які вона має викликати у публіка. Спершу – еклектичні моделі, несподівані та оригінальні, підкреслено графічні. Жінка в них схожа на кокон – закрита, підкреслено грубувата. Далі – більш романтичні та жіночні образи – як новонароджені метелики. Крильця, на думку дизайнера, втілюють шалеві коміри на плечах.
Олександр намагався забарвити колекцію легким ароматом Японії. Які саме елементи моделей навіяні мотивами сходу?
- Конструктивное решение 90% моделей осуществлялось с помощью цельнокроенной формы. Покатые плечи, крой кимоно, плюс – пояса, подвязки. Я не хотел делать полностью японскую коллекцию или китайскую. Я хотел создать коллекцию европейскую, украинскую. Чтобы был небольшой шлейф, аромат востока. Потому что, если вы нарядитесь действительно по-восточному, будете похожи на узбечку или грузинку. Это не креатив. А креативность – это смешение, микс орнаментов. Плюс – особенные элементы кроя. Например, короткие пиджаки, откатные рукава – фишки сезона. Начало коллекции раскрыто именно в японской тематике. Я специально зрителя настроил на одно, а потом параллельно начал разделять блоки.
В колекції Imago дизайнер показав частину задумів на осінь-зиму сезону 2013/14. Олександр Очеретний аналізує модні тренди на світових подіумах та пропонує:
- Модели следующего сезона – тяжелые, увесистые. Я не принадлежу к Синдикату высокой моды в Париже, чтобы меня первого посвящали в эти новые моменты. Приходится самому доходить и развивать. Каждая модель должна пройти через сердце. Если она не заговорит – она мертвая.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Винница,мода
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.