Victoria's Secret - минуле та сучасне

29 листопада 2012, 13:48
Власник сторінки
0
309
Victoria s Secret - минуле та сучасне

Світова телетрансляція феєричного Victoria's Secret Fasion Show 2012-13 відбудеться 4 грудня 2012 року на каналах CBS (США) та GlobalTV (Канада).

Світова телетрансляція феєричного Victoria's Secret Fasion Show 2012-13 відбудеться 4 грудня 2012 року на каналах CBS (США) та GlobalTV (Канада). Кращі моделі світу та одинадцять "ангелів" Victoria's Secret показуватимуть фантазійні моделі жіночої білизни, присвячені квітково-цирковій темі. Бразильянка Алесандра Амбросіо цьогоріч з’явиться  на подіумі в комплекті Fantasy Bra, вартістю 2.5 млн. дол. Діамант в 20 каратів, більше 5 тисяч дорогоцінних каменів оздобили Fantasy Bra тілесно-рожевого кольору з квітковим рисунком.

 На модних показах бренду Victoria's Secret подіумом рішуче крокують юні красуні, виблискуючи наготою в різнобарвному мерехтливому світлі. Увесь їх одяг – атласні візерунчаті клаптики, прозоре мереживо та гіпюр, жменя блискучих камінчиків... Стрімка хода, розкуті рухи... кучері розвіваються, очі виблискують – осанна тілесності та спокусі! 

Бренд - шанувальник жіночої вроди - з'явився у 1977 році. Саме тоді  30-річному американському бізнесмену Рою Реймонду увірвався терпець. Щоразу під час  відвідин магазину жіночої білизни він ніяковів під прискіпливими й насмішкуватими поглядами персоналу та жінок-покупців. Чи вони мали його за збоченця, котрий шукає собі фетиш для непристойного поклоніння? Чи вони вбачали щось сороміцьке у його намаганні обрати спокусливу білизну для дружини? Але мужчина вирішив припинити це неподобство, безстрашно позичив 80 тис. дол. та заснував торгівельний заклад, у якому комфортно почували себе і жінки, і чоловіки.

Нарікаючи компанію іменем Вікторія, її засновник поглумився над зарозумілим та самовдоволеним вікторіанством, риси якого і досі живуть всередині нас. За часів владарювання королеви Вікторії Ганноверської повсякдення жінок регламентувалось до краю. Корсети затискали тіло – ребра зміщувались і ламались, внутрішні органи відмовлялись працювати. Верхній одяг повністю закривав фігуру, залишаючи зовні лише обличчя й кисті рук. Жінки навіть у спальні не роздягались – для ночі, присвяченій продовженню роду, існувала спеціальна нічна сорочка з розрізом. Нічне вбрання теперішньої спокусниці – розкішна білизна, мереживні  комбінації та мініатюрні халатики – діаметрально інше, а головне – зручніше та комфортніше.

Перші магазини жіночої білизни бренду Victoria's Secret перейняли у епохи англійської королеви не тільки назву, а й інтер’єр: класичні дубові комоди, вигадливі бароккові крісла,  шпалери з ненав'язливим рослинним орнаментом. Обов’язково – камін, на каміні та навколо нього – мільйон дрібничок – спогадів про колоніальні завоювання Великобританії: східна порцеляна, африканські тотеми, колекції екзотичних комах. І посеред еклектики вікторіанської вітальні – виставка звабливої білизни. Відвідувачі опинялись в атмосфері мистецької галереї, а не у банальному магазині спіднього.

Протягом кількох років Рой Реймонд відкрив у США Victoria's Secret 6 магазинів. Проте, ймовірно, він не був надто вмілим фінансистом, бо мав грошові проблеми, тому й продав бренд американському мільярдеру Леслі Векснеру, власнику торгівельної мережі.

Роя переслідували невдачі. Чоловік, який згенерував ідею про вікторіанський магазини білизни, мав ризиковий характер. Він працював у венчурному бізнесу – тобто вкладав кошти у непевні оборудки та очікував швидкого прибутку. Фінансові ігри закінчились банкрутством, а життя – самовбивством: в рік, коли Victoria's Secret став найбільш впізнаваним брендом Америки, 47-літній чоловік кинувся з Золотого мосту в Сан-Франциско.

Задум Роя Реймонда щодо комфортних магазинів здійснився, проте новий власник трансформував його. Все ж, зауважили Леслі Векснеру консультанти з дипломами МВА, покупці білизни – жінки, тому сконцентруймося на них. У 1995 році на зміну інтимним бесідам у вікторіанському інтер’єрі прийшли феєричні Victoria's Secret Fashion Show, на яких кращі моделі світу дефілюють у спокусливих трусиках та бюстгальтері. Чоловіків вкотре витурили з магазинів білизни. Натомість вони мають захопливе видовище та наочну красу ангелів Victoria's Secret. Яке вже тут ніяковіння – нині відкрито розглядається й оцінюється те, що раніше сором’язливо ховалось за ширмочкою.

Моделі для шоу прискіпливо обираються менеджерами бренду. Між тим багатьом селебріті, котрі прагнули опинитись серед розкішних декорацій фешн-шоу, відмовляли – надто часто вони мають далеко не модельні фізичні дані. Шоу-діви, за словами з одного управлінців компанії, не добудуть собі 5 футів 9 дюймів зросту, навіть взувши височенні підбори.

Найдосконаліші дівчата-моделі стають "ангелами" – виходять на подіум з крилами метеликів, бабок, фей, птахів, "пурхають" сценою, роблячи шоу казковим та незабутнім. Апофеозом свята є комплекти, оздоблені дорогоцінними каменями – діамантами, сапфірами, аметистами, рубінами. Вони приголомшують, провокують та спокушають вередливих багатіїв, адже створені ювелірами світового рівня майстерності та коштують мільйони доларів. Проте досі жодне не продане.

Зауважмо, "ангели" на сцені не вигинаються розпусно – ні на сцені, ні на фотосесії для каталогу: глядачі просто розглядають фантастичний  костюм на приязно усміхненій моделі. Організатори шоу пам’ятають: їхні клієнти – жінки, і дивитимуться вони лише на тих, кому довіряють. Якщо їх дратуватиме модель – чи манерами, чи зовнішністю, чи характером – імідж бренду постраждає. Тому, до речі, Наомі Кемпбел не була і навряд чи буде дефілювати на шоу – про її сварлість знає увесь світ. Натомість, ангели Victoria's Secret Тайра Бенкс, Хайді  Клум та Стефані Сеймур – приязні й товариські. Дивно, але чомусь ці жінки навіть роздягнуті по саме нікуди не сприймаються як небезпечні суперниці, швидше – як приятельки, чиїм порадам можна довіряти.

Victoria's Secret Fashion Show дивлять щороку біля 10 млрд. глядачів. Сучасні ханжі та лицеміри протестують проти трансляції показу, їх не задовольняє перенесення шоу на 10 годину вечора та розмиті зображення найбільш провокаційних нарядів. Найрадикальніші називають це шоу порнографією та одою меркантилізму. Проте коли ангели Victoria's Secret линуть у світлі софітів, вони не виглядають оголеними. Їх розкішні фантазійні крила – виклик ханжам, які у нагій красі бачать диявольське. То не вельзевулове поріддя спокушає та роз’ятрює, то ангели і серафими дивують й зачаровують.

В дівчатах на подіумі стільки енергії та впевненості, що розумієш – самодостатній людині інколи самої білизни досить, щоб виглядати вдягненою.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: мода,бренд,Victoria's Secret
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.