З 18 по 20 травня 2013 року журналістами зачинено чотири гральних заклади у Києві

20 травня 2013, 21:39
Власник сторінки
Журналист
0
15
З 18 по 20 травня 2013 року журналістами зачинено чотири гральних заклади у Києві

З 18 по 20 травня 2013 року журналістами зачинено чотири гральних заклади у Києві

18 травня 2013 року активісти громадської організації «Міжнародна Правозахисна Асамблея «Антикорупційне Бюро України» закрили черговий столичний гральний заклад, що знаходився на вул. Бальзака, 64. Цього разу правоохоронці спрацювали оперативно, крім того, було вилучено всю інфраструктуру МАФу.
Також 18 травня 2013 року журналісти Асамблеї закрили у столиці іще один гральний заклад на вул. Лаврухіна, 3. Слідчо-оперативна група на місці злочину з"явилася лише після скарг до райвідділку та черговому по МВС. Вилучено 6 терміналів та уся інфраструктура грального залу.
Вже вдруге, 19 травня 2013 року, журналісти Асамблеї закривають гральний заклад по вул. Вересневій, 24, що у Дарницькому районі столиці. Втім, місцеві правоохоронці вперто не хочуть конфісковувати усю інфраструктуру «Спорт Бару», а вивозять лише 30 системних блоків.
Вперше журналісти Асамблеї натрапили на цей заклад 17 лютого 2013 року. Тоді, правоохоронці спрацювали досить оперативно і вилучили 30 терміналів, але все майно у гральному залі залишилося. Історія повторюється знову. Та цього разу слідчо-оперативна група не поспішала і чекати її довелося аж 2,5 години. Голова ГО «Міжнародна Правозахисна Асамблея «Антикорупційне Бюро України» Віктор Швець говорить: «Згідно роз’яснень Прокуратури, під час закриття грального закладу повинна вилучатися уся інфраструктура. Однак, правоохоронці Дарниці вже вкотре, порушують законодавство. Завдяки цьому цей заклад через дві години зможе знову запрацювати».
А отже, це означає, що завдяки Дарницькій міліції, яка не професійно виконує свої службові обов’язки, згодом тут знову залишатимуть свої кровні любителі азартних ігор.
30 терміналів погрузили до автівки, яка займається приватним перевезенням. «Представники правоохоронних органів мають угоди з фірмами, які займаються вивезенням грального обладнання на спеціальні склади. Без угоди жодна організація не має права цього робити» - пояснює Віктор Швець.
Представник відділу по боротьбі з економічною злочинністю Дарницького РУ МВС України у м. Києві такі дії прокоментував так: «Сьогодні неділя, вихідний день, тому й не має угоди. Усі необхідні документи будуть завтра».
Отже, виникає питання за чий рахунок вивозяться термінали і, головне, куди?
18 травня 2013 року журналісти Асамблеї закрили у столиці іще один гральний заклад на пр. Маяковського 15. Вилучено 8 електронних терміналів. Слідчо - оперативна група прибула тільки через 1 годину 08 хвилин. Міліція всіляко ухилялася від прийняття у журналістів заяви про злочин.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: игорный бизнес
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.