На керівника Антикорупційного бюро України напали три курди. Відео

12 липня 2013, 05:51
Власник сторінки
Журналист
0
20

На керівника Антикорупційного бюро України напали три курди. Відео

10-11 липня 2013 року, під час чергового рейду по боротьбі з незаконною торгівлею в Києві, на території Центрального залізничного вокзалу, біля одного із МАФів із шаурмою, на голову Асамблеї "Антикорупційне Бюро України" Віктора Швеця напали три курди. Його було жорстоко побито. На момент, коли на допомогу прийшли колеги, двоє з нападників були з ножами.

Цього дня журналісти продовжували очищати Вокзальну площу від незаконної торгівлі. Їхньою ціллю була автошаурма, яка розпочинає свою роботу пізно увечері і торгує аж до ранку.
Голова Асамблеї Віктор Швець, доки чекали міліціонерів, вирішив пройтися площею. Саме тоді, з одного із МАФів на нього раптово накинулися три курди.
Під час нападу було поранено громадянина Ірану, як потім стало відомо на ім"я Мягді. Він єдиний, хто зважився прийти на допомогу, першим, Віктору Швецю і не роздумуючи кинувся на озброєних бандитів. Парадокс, але жоден з українців, а на момент нападу навколо знаходилося близько 20 осіб, не втрутився хоча б якось у ситуацію.
Хоч як журналісти кликали міліцію на виручку, викручуватися довелося самим. Курди явно не жартували, і погрожували перерізати усіх масмедійників. Врятувала відеокамера, якою намагався зняти все, що відбувається заступник голови "Антикорупційного Бюро України" Олександр Сенько. Хоча це зробити було й не просто, адже доводилося відбивати колегу і себе від озвірилих бандитів. Втримати злочинців до приїзду міліції звісно було завданням не реальним для виконнання. Вони кинули зброю, два ножі, і втікли.
Трішки оговтавшись, журналісти зателефонували на лінію "102" і розповіли правоохоронцям про все, що трапилося. Це було о 22.18. Час тут вказано не випадково. Чекати міліцію довелося довгенько, тому швидку довелося викликати самим, адже одна людина стікала кров"ю, інша ж була сильно побита. Саме лікарі і прибули першими на місце злочину. І лише через 20 хвилин після цього з"явилися правоохоронці. Доки постраждалим надавали допомогу, міліція встигла прогавити один з ножів з місця злочину, швидше всього той, яким і було поранено рятівника-іранця.
А от слідчо-оперативна група приїхала близько першої ночі. 15 осіб, які готові були дати покази її просто не дочекалися.
Але все цікаве було попереду. Слідчий Солом"янського РУ ГУ повів себе абсолютно неадекватно. На місці злочину він відмовився брати від постраждалих будь-які заяви. Не дав направлення на медичну експертизу. Натомість, без жодних скарг заявників, розпочав вилучати обладнанння та продукцію з автошаурми і МАФу.
Та головне, що він зробив вигляд, наче кримінального злочину не було взагалі, адже у цьому напрямку не здійснено жодних слідчих дій. Єдиний ніж, який міг здати свого господаря, так і залишився лежати, там де його покинув бандит. Не потрібними виявилися і відбитки пальців злочинців, які залишили ті і на зброї, і в самому МАФі.
Згодом, вже міліція продовжила свої знущання над побитим Віктором Швецем, бо щоб напасати заяву про злочин, йому довелося їхати до райвідділку. І лише о 3-ій ночі, постраждалий зміг розпочати розмову зі слідчим.
За нашими даними, на громадянина Ірану, між іншим громадянина іншої держави, який є свідком у побитті Віктора Швеця, ведеться тиск з боку міліції, аби той не давав своїх показів у справі.
Все вищевикладене говорить про одне - це вже не халатність з боку міліції, і не спишеш на непрофесійність слідчого. Це кримінальний злочин, який своїми діями вчиняють правоохоронці, покриваючи злочинців.
Цю справу взяв під особистий контроль народний депутат України Олег Медуниця. Тож є сподівання, що він не дасть можливість діяти міліціонерам як їм заманеться і хочеться вірити, що нападників знайдуть.
А тепер питання до високопосадовців, так званих слуг народу, а насамперед до Президента України: чи не соромно вам за своє правління? Коли в домі немає господаря, то усюди безлад. Так і в Україні.
Чому іноземці-нелегали мають більше прав, ніж українські громадяни? Вони вільно ведуть незаконну торгівлю не лише шаурмою, а й наркотиками та усілякою різною бридотою, і спокійно вихваляються, що в них є "криша" серед високих чиновників. Вони готові вбивати українців і впевнені, що їм нічого за це не буде. Продажна міліція захищає й вигорожує їх, усіляко допомогає їм, а не власному народу.Стільки безчинств, скільки останнім часом роблять представники правоохоронних органів, не нарахують навіть люті бандити.
Чого чекає Президент, гарант Конституції? Що люди вийдуть і почнуть захищатися від міліції, громити райвідділки. Корумповані чиновники, правоохоронці, прокурори, судді душать власний народ, але терпець може таки увірватися. Люди почнуть захищатися власними методами.
За останні 4 місяці на журналістів "Антикорупційного Бюро України" було здійснено близько 10 нападів та перешкоджань професійній діяльності. Третина з них скоєна у присутності міліції. Але досі не проведено жодного розслідування, не заведено жодної кримінальної справи. Цього разу пролилася перша кров, але правоохоронні органи стали на захист бандитів.Чого чекати далі? Не хочеться вірити, що наша міліція має завдання знищувати українських громадян, але схоже, - це правда.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Россия,Путин,Кавказ,шаурма,побиття журналістки,кримінальний злочин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.