Невідомі напали на людей під час акції у Івано-Франківську. Міліція - бездіяльна!

11 вересня 2013, 17:44
Власник сторінки
тележурналіст, еколог, блогер
0
31

Невідомі напали на людей під час акції у Івано-Франківську. Міліція - бездіяльна!

Біля управління МВС на вулиці Сахарова, 15 в Івано-Франківську відбулася мирна акція на захист Станіслава Галюка, якому інкримінують напад на міліціонера та злісне хуліганство. Нагадаємо, 4 липня в Івано-Франківську проходила акція "Ще трохи і вибухне". Після акції невідомий кинув петарду. Правоохоронці поширили інформацію, нібито від її вибуху один із інспекторів отримав опіки ноги другого ступеня і змушений був лікуватися в лікарні. Як повідомляли "Вікна", тоді УМВС рапортувало: петарду у ДАІ-вця кинув учасник протесту на підтримку Врадіївки.

Як розповідає мати Станіслава Інна Галюк, хлопця затримали працівники УДАІ за те, що керував незареєстрованим скутером. «Його відвезли у відділок міліції записали паспортні дані хлопця, а за кілька годин викликали на допит до міліції. А вже потім під це все фальсифікувалася справа», — каже Інна Галюк. Зараз Станіславу висунули обвинувачення за ст. 345 ККУ.2 (Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв`язку з виконанням цим працівником службових обов`язків) та ст. 296 ККУ (Хуліганство), повідомляє "Галицький кореспондент".

Під час нинішньої акції учасники кілька хвилин ходили по пішохідному переході. Один з організаторів акції Микола Гавриляк передав начальнику обласної міліції Олександрові Салу звернення, в якому молоді люди вимагають втрутитися в ситуацію та розібратися, чому Галюка намагаються притягнути до кримінальної відповідальності. Зазначимо, що «постраждалий» інспектор спершу заявляв, що не бачив хто кидав петарду, а через декілька днів вказав саме на Станіслава. Через два місяці з`явився ще один свідок — міліціонер, який нібито бачив, як Станіслав Галюк кидав петардою в його колегу.

З вулиці Сахарова активісти перемістилися на вулицю Січових Стрільців, де продовжили акцію на захист Галюка, перекривши пішохідний перехід. Весь цей час молодих людей супроводжувало більше десятка міліціонерів. Саме тут на активістів напали двоє невідомих, які вийшли з автомобіля і обприскали активістів з газового балончика. Зловмисників врешті-решт затримала міліція.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: митинг,Херсон,милиция,Ивано-Франковск,акция,Івано-Франківськ,Руслан Коцаба,Владимир Сальдо,игорь семенчев,Святослав Галюк
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.