Вшанування героїв Медвинської республіки

13 жовтня 2013, 19:58
Власник сторінки
Журналист
0
31
Вшанування героїв Медвинської республіки

Вшанування героїв Медвинської республіки

13 жовтня 2013 року в селі Медвин Богуславського району Київської області за участі лідера партії "За Україну!" В`ячеслава Кириленка, народного депутата України, голови Тернопільської обласної організації партії "За Україну!" Івана Стойка та активістів партії з Київської та Черкаської областей відбулися заходи з вшанування пам`яті героїв Медвинської республіки.

Лідери та активісти партії "За Україну!" поклали квіти до Меморіального пам’ятника героям Медвинської республіки та взяли участь у панахиді біля Хреста на місці страти заручників більшовиками у «Парку пам’яті жертв комуністичного терору».

Нагадаємо, що у серпні 1920 року у відповідь на більшовицький терор спалахнуло Медвинське повстання. 19 серпня повстанці оголосили створення Медвинської республіки. Селянська республіка протрималась цілий місяць. На ліквідацію повстання виступив Таращанський продполк та регулярні частини Червоної Армії. Під час вирішального бою два полки Червоної армії штурмували маленьку «республіку» майже добу. 19 вересня червоні зайняли Медвин. Після цього більшовики три дні грабували село.

13 жовтня 1920 року за ніби-то пограбований обоз будьонівці взяли заручниками вісімдесят медвинських хлопців і розстріляли їх. Після окупації міні-республіки більшовики ще два десятиліття вишукували і знищували в Медвині всіх, хто хоч якось був причетним до повстання. Загалом за цей час у Медвині радянська влада знищила понад 6 тисяч людей.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: правда жизни,За Украину,Медвинская республика,Медвин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.