У Києві виявлена нелегальна мережа з продажу молочної продукції

23 жовтня 2013, 11:37
Власник сторінки
Журналист
0
26
У Києві виявлена нелегальна мережа з продажу молочної продукції

У Києві виявлена нелегальна мережа з продажу молочної продукції

22 жовтня 2013 року. Активістами "Антикорупційного Бюро України" була виявлена та припинена діяльність нелегальної торгівельної мережі з продажу широкого спектру молочної продукції в м. Києві на вулицях Стальського, 22/10, Кибальчича, 11а, Луначарського, 5 та Луначарського, 22.

Молочка реалізувалася з цілим букетом порушень. Відсутність будь яких документів на походження, зберігання, сертифікації, тощо. Повна невідповідність санітарним нормам при зберіганні та продажу швидкопсуючих молочних продуктів.

Одна з головних проблем незаконної торгівлі — фальсифікація товару, тобто підміна основної сировини дешевими замінниками. Це зменшує собівартість продукції і збільшує прибутки ділків. Молочні жири підмінюють рослинними. Нажаль, однією з найфальсифікованіших галузей молочки є дитяче харчування. Замість молока чи сметани – молочний порошок розбавлений водою. Також, неконтрольований продаж молочної продукції - це надмірне вживання споживачем консервантів, штучних барвників, ароматизаторів, ГМО. Нажаль, зараз фальсифікуються майже всі товари молочної групи.

Існує думка, що в місцях стихійної торгівлі молочна продукція дешевша. Однак, це дуже поширена помилка. Практика показує, що, купуючи на «стіхійці», наприклад, кілограм сиру за дешевшою ціною, насправді купується, в кращому випадку, 800-850 грамів продукту та ще й в доважок, найчастіше - шлунково-кишкові захворювання.
Дорогі кияни та гості міста, пам’ятайте що, купивши товар в місці стихійної торгівлі, ви піддаєте ризику своє здоров’я та своїх рідних, а інколи і життя небезпеці, заради копійчаної вигоди. А ще, хоч і не зумисно, сприяєте погіршенню санітарного стану міста, розвитку тіньової економіки та поширенню торгівлі небезпечними молочними продуктами. 

Закликаємо всіх споживачів проявити обережність, пильність і не купувати товари в місцях стихійної торгівлі!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Киев,коррупция,молочка,стихийная продажа,молочная продукция
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.