Вадим Гутцайт: Продивус вчинив цинічно і неприпустимо

20 травня 2022, 17:33
Власник сторінки
0
244
Вадим Гутцайт: Продивус вчинив цинічно і неприпустимо

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт та президент Федерації боксу України Кирило Шевченко засуджують підтримку екс-президентом ФБУ Продивусом представника країни-агресора.

13-14 травня в Стамбулі відбувся конгрес Міжнародної боксерської асоціації (IBA), на якому президентом IBA за спеціальною схемою був переобраний росіянин умар кремльов.

Перед конгресом президент Нідерландської федерації боксу Борис ван дер Ворст ініціював листа до IBA, щоб обговорити можливість призупинення членства Російської федерації боксу після публікації в соціальних мережах на підтримку президента росії володимира путіна, російської політики та війни в Україні.

Лист підписали представники восьми країн, за виключенням представника України володимира продивуса. За день до виборів, Бориса ван дер Ворста оголосили таким, що не має права балотуватися, як кандидат, через "порушення статуту IBA".  умар кремльов був обраний без голосування та шляхом акламації, оскільки він був єдиним кандидатом.  Того ж дня продивуса призначили віцепрезидентом Ради директорів IBA. Результати виборів в IBA зараз оскаржуються в Спортивному арбітражному суді.

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт також засудив це рішення:

"Це вкрай неприйнятне рішення, особливо в той час, коли наша країна воює з росією. продивус, як представник України, має піти у відставку з цієї посади та засудити рішення Конгресу!

Більше того, відразу після повномасштабної російської агресії проти України Міжнародний олімпійський комітет (МОК) рекомендував всім Міжнародним спортивним федераціям вжити заходів і не допускати російських і білоруських спортсменів до виступів на міжнародному рівні або принаймні не допускати їх виступів під своїм прапором, гімном і назвою країни на міжнародних змаганнях.

Ми, команда Міністерства молоді та спорту, і я особисто, підтримуємо рекомендацію МОК і засуджуємо такі інциденти, як у IBA. продивус вчинив цинічно і неприпустимо".

У червні 2019 року МОК призупинив визнання IBA Міжнародною федерацією. При цьому, МОК неодноразово висловлював свою стурбованість з приводу управління IBA та фінансової залежності IBA від російської державної компанії "газпром". МОК знову підняв ці питання після виборів у IBA на минулому тижні та заявив:

"МОК дуже уважно стежить за подіями в IBA.  Позиція МОК щодо IBA була чітко викладена в заяві МОК у грудні 2021 року. Різні аспекти стурбованості МОК, включаючи фінансову залежність від державної компанії "Газпром", досі не вирішені. Події навколо Генеральної Асамблеї IBA, зокрема вибори, заслуговують ретельного аналізу і лише посилюють питання та сумніви щодо управління IBA".

Міністр Вадим Гутцайт також зазначив, що через такі дії ці люди ганьблять не лише український, а й міжнародний спорт.  Є ризик, що після таких рішень бокс може бути виключений з програми Олімпіади 2024 року в Парижі.

В раду директорів продивуса призначав кремльов -  коментує підсумки конгреса президент Федерації бокса України Кирило Шевченко.  - продивус повинен був взагалі проігнорувати конгрес. Або, якщо вже приїхав, повинен був прилюдно категорично заявити, що представники росії не можуть займати посаду президента IBA. Подвійний цинізм в тому, що продивус прийшов на конгрес у футболці з зображенням Зеленського і при цьому спокійно братався та обіймався з проектом кремля кремльовим. Вважаю, цим жестом він просто наплював і на президента України, і на весь український народ. При цьому продивус заявляє, що відстоює нашу державу. Де він її відстоює? В іспанській Малазі, куди ганебно втік 24 лютого? Він був одним із типових представників російського кодла в Україні. До нього ж належав і його заступник Михайло Поздняков, у якого основним номером телефону був російський і який теж відразу чкурнув за кордон, до Москви.  Ще один відомий персонаж з їх проросійського кодла - це Ківа.  До речі, згідно регламенту, якщо продивус зайняв пост в раді директорів IBA, він автоматично повинен звільнити всі посади в ФБУ. Насправді його не повинно бути ні там, ні там.  Якщо ж повернутися до конгресу, то там все було вирішено завдяки закулісним інтригам. Бориса Ван Дер Ворста зняли з голосування спеціально, щоб залишився один кандидат. По тому ж сценарію, по якому продивус сфальсифікував вибори президента ФБУ у грудні 2021. “Брати” кремльов і продивус діють однаково. На жаль, наслідки цього конгресу будуть дуже поганими для всього світового аматорського боксу. Адже Міжнародний олімпійський комітет давно має претензії до IBA і чітко оголосив свою позицію - якщо не буде змін в методах управління, бокс припиняє своє існування в олімпійській системі. МОК зробив заяву, що такі вибори лише підсилюють питання та сумніви щодо управління IBA. Тому з великою долею вірогідності боксу не буде в програмі Олімпіади-2024 в Парижі.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости спорта
ТЕГИ: бокс,Шевченко,министр,Владимир Продивус,міністр,Володимир Продивус,Продивус,Вадим Гутцайт
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.