Спробуйте не забути про паралімпійців завтра

23 березня 2018, 12:15
Власник сторінки
0
50
Спробуйте не забути про паралімпійців завтра
UkrainianPeople.us

Хочу звернути увагу ось на що: на зайвий піар та показуху з боку державних чиновників...

Днями в «Борисполі» українці зустрічали своїх героїв-паралімпійців, які привезли із зимової Паралімпіади у Пхьончхані 22 медалі - сім золотих, сім срібних та вісім бронзових. Для порівняння: наша олімпійська збірна привезла з Південної Кореї лише одну золоту медаль… 

Звичайно, я приєднуюсь до усіх привітань і постів гордості за наших паралімпійців, які з усіх без виключення Паралімпіад поверталися з великою кількістю нагород. Зрозуміло, що сила духу, волі та віри у вас і справді непереборні, і нам є чому у вас вчитися. 

Але зараз хочу звернути увагу ось на що: на зайвий піар та показуху з боку державних чиновників, які раз на два роки захоплено аплодують нашим героям під час фотосесій, а потім про них попросту забувають. 

Так, вони обіцяють, що держава виплатить спортсменам усі призові гроші – призери цьогорічної Паралімпіади мають отримати такі ж грошові винагороди, що й медалісти Олімпіади (золото – по $125 тис., срібло – по $80 тис., бронза – по $55 тис.). Але зазвичай буквально за тиждень все забувається, і спортсмени з інвалідністю, як і всі люди з обмеженими можливостями в Україні, знову занурюються у сувору реальність: неможливість нормального пересування всіма видами транспорту, проблеми з доступом до громадських і суспільних будівель, проблеми з пересуванням вулицями, із задоволенням культурних, оздоровчих потреб, із соціалізацією та ставленням оточуючих врешті-решт.   

Все, що їм потрібно – це вирішити проблему «доступності». Насправді, не вони з обмеженими можливостями, а світ навколо них – з обмеженим доступом! І я переконаний, що набагато показовішими за усі красиві привітання від державних чиновників були би конкретні дії, спрямовані на скасування цих перешкод для інвалідів.  

Їм не треба штучної уваги, улесливих слів. У них є найголовніше – гігантська сила волі і незламність духу. Так дайте їм ще просто можливість! Можливість мати такі ж можливості, як і у всіх. 

Даруйте за тавтологію :)      

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости спорта
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.