Скоро Біла Церква стане біотехнологічною столицею Східної Європи!

26 лютого 2018, 13:08
Власник сторінки
0
64
Скоро Біла Церква стане біотехнологічною столицею Східної Європи!

П'ять років ми чекали на цей день

1 березня в Білу Церкву доставлять перші біореактори для нового заводу-фракціонатора, який дозволить стовідсотково забезпечити населення України вітчизняними препаратами з плазми крові. П'ять років ми чекали на цей день - день, який перетворить моє рідне місто на біотехнологічну столицю Східної Європи! 

Проект заводу-фракціонатора був розроблений італійською компанією «Foster Wheeler AG». І от за кілька днів у Білу Церкву приїздить команда фахівців, що розробляла біореакторну базу для «Біофарми». Під наглядом італійських проектантів розпочнеться монтаж суперскладних систем.   

А тим часом: 

1. Ми завершили монтаж та випробування інженерних комунікацій у новому заводі: електроенергія, вода, захолоджена вода, гаряча вода, гострий пар, ін'єкційна вода, нейтралізатор стоків, охолодження повітря, протипожежні системи, стиснене повітря… Холодильники +2 +8; та -32 -40. Всі енергосистеми працюють у штатному режимі. 

2. На заводі в Італії завершено збір нашої біореакторної бази. Фахівці «Біофарми» прийняли роботу. 

3. Щодо ринку збуту: в лютому-березні наші препарати плазми крові поступають на ринки України, Білорус, Казахстану, Туркменістану, Узбекистану, Вірменії, Азербайджану, Індії, Камбоджі, Уганди, Монголії, Туреччини. Виробничий план розписано до липня. Завантаження діючих потужностей цілодобове. 

А потім - ми всією командою чекаємо одного дня. Дня, коли хтось скаже: «Системи працюють штатно. Лабораторні контролі здійснено. Біореактори наповнені. Тиск і температура в нормі. Ультрафільтрацію підключено. Хромотографічні колони в роботі. Запускаємо, з Богом!» 

Тож, липень 2018-го. Біла Церква. Запуск ПЕРШОГО В УКРАЇНІ заводу з фракціонування плазми донорської крові. Він виготовлятиме імуноглобулін, альбумін та фактор VIII. Виробництво цих препаратів здійснюватиметься за власною технологією, яка розроблена науковою лабораторією компанії «Біофарма» та успішно пройшла експертизу спеціалізованого німецького Інституту вакцин і біологічних лікарських засобів ім. Пауля Ерліха. Цей завод дозволить повністю забезпечити населення України вітчизняними препаратами з плазми крові, що за своєю якістю конкурують з імпортними аналогами, але є доступнішими за ціною. Новий завод зможе переробляти до 500 тон плазми на рік. 

Наша мета - увійти до сімки найбільших світових виробників плазми. Тож впевнено рухаємося до неї! 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: медицинская реформа,медицина в Україні
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.