День знань 2019: ТОП-3 нововведення від Міністерства освіти

27 серпня 2019, 09:58
Власник сторінки
0
9133

Реформи в освітній сфері цьогоріч торкнулись не лише студентів та освітян, але й самих школярів.


Такі нововведення,  як скасування шкільної форми, оновлене меню у їдальнях та електронний учнівський квиток - це радше спосіб йти в ногу з часом та посягнути на європейські стандарти. Рано чи пізно (у нашому разі “пізно”) подібні реформи почали би відбуватися на рівні внутрішнього шкільного розпорядку, адже більшість українських шкіл самостійно слідкує та намагається запозичити новаторські ідеї у наших європейських сусідів. 

А ось пункти про заборону оголошення оцінок та дошок пошани - дійсно цікаві. Нарешті батьки та їх діти дочекались моменту індивідуального підходу та оцінювання. Я вважаю, що саме оцінка лише загальними фразами, допоможе сором'язливим та не впевненим у собі учням, частіше давати усні відповіді та брати участь у дискусіях. Те саме стосується  дошок пошани. Як відомо, раніше туди потрапляли лише “круглі” відмінники. Тобто задля загального визнання та похвали, дитина повинна працювати лише на відмінні оцінки, але всі учні різні: комусь краще вдається малювати, комусь рахувати, а хтось і зовсім природжений лідер, якому простіше організувати та керувати, ніж вивчити на пам'ять об'ємну поему. На мою думку, у XXI сторіччі, коли діти обирають фах за своїми навичками та інтересами ще у середній школі - індивідуальний підхід та оцінювання повинні переважати.

Ще одним, не менш важливим пунктом, я вважаю спрощені умови для переходу на домашнє навчання. Віднині достатньо буде написати заяву та вказати причини. Серед них може бути не лише серйозна хвороба, а й заняття спортом чи музикою. Це дасть змогу тисячам школярам та їх батькам зосередитись на хоббі та без проблем відвідувати світові конкурси, курси, майстер-класи. Варто пам'ятати, що не кожна дитина мріє стати науковцем та присвятити своє життя лише навчанню. Завдяки нововедденям, учні отримають  індивідуальний навчальний план, а іх здобуті самостійно знання, оцінюватимуть двічі на рік у підсумкових контрольних.


Загалом, усі нововведення дійсно працюватимуть на благо розвитку школярів та створення максимально комфортних умов навчання. Ми давно чекали на подібні реформи, тому затамовуємо подих та чекаємо перших результатів та відгуків від батьків.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.