Прийнято остаточне рішення щодо державних земель ВНАУ!

26 червня 2018, 20:44
Власник сторінки
0
87

Напередодні Дня Конституції України відбулося надзвичайно важливе судове засідання, що доводить існування верховенства права і справедливості у нашій державі.

Напередодні Дня Конституції України відбулося надзвичайно важливе судове засідання, що доводить існування верховенства права і справедливості у нашій державі. 
26 червня 2018 року у Великій Палаті Верховного суду України розглядалася касаційна скарга Вінницького національного аграрного університету на постанову Рівненського апеляційного господарського суду від 22 листопада 2017 року й рішення Господарського суду Вінницької області від 07 серпня 2017 року у справі за позовом Вінницького національного аграрного університету до Агрономічної сільської ради Вінницького району Вінницької області про визнання недійсною частини рішення.
Це найвища і остання інстанція, яка формує остаточне рішення у судових спорах. На засідання під головуванням судді Уркевича В.Ю. були запрошені представники Вінницького національного аграрного університету та Агрономічної сільської ради. Заслухавши грунтовні доводи позивача щодо незаконих дій та свавілля  з боку сільської ради стосовно скасування державного акта на землю та недопущення студентів й аспірантів університету до обробітку землі, суд перейшов до розгляду справи по суті. Для цього вирішили заслухати сільського голову, який намагався всіляко довести суддям своє трактування законів про місцеве самоврядування та положення Земельного кодексу, однак закон—не вогонь, водою не заллєш. Суддів відверто здивувало свавілля сільської ради, яка перебрала на себе функції і Держгеокадастру, і Кабінету Міністрів, і Міністерства освіти. Склалося враження про глибоку некомпетентність відповідача, навіть з представництвом адвоката, яка нервово стукаючи ручкою по столу, вислуховувала основні положення закону від суддів як студентка. В кінцевому результаті Велика палата Верховного суду України ухвалила рішення, яке є остаточним та не підлягає оскарженню, яким Верховний суд України визнав, що сільська рада не наділена повноваженнями як орган місцевого самоврядування та суб'єкт владних повноважень скасовувати державний акт на землю, на що закрили очі місцевий та апеляційний господарські суди восени 2017 року! 
Рішення, прийняте Верховним судом, стало остаточною крапкою у цій справі - закон на боці університету і на захисті державних земель від незаконних свавільних дій місцевих громад. І як би хто не хотів дивитися на закони з іншого боку, вони - однакові для всіх, навіть для сільських голів, які марять мільйонними прибутками, незаконно ділячи державну землю...
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.