АСПІРАНТ ВНАУ ПЕРЕМІГ НА МІЖНАРОДНОМУ КОНКУРСІ ЕСЕ

25 червня 2018, 13:16
Власник сторінки
0
АСПІРАНТ ВНАУ ПЕРЕМІГ НА МІЖНАРОДНОМУ КОНКУРСІ ЕСЕ

19-21 червня 2018 року в місті Тирана, Албанія аспірант третього року денної державної форми навчання факультету механізації сільського господарства ВНАУ Олександр Яремчук переміг у конкурсі...

19-21 червня 2018 року в місті Тирана, Албанія аспірант третього року денної державної форми навчання факультету механізації сільського господарства ВНАУ Олександр Яремчук переміг у міжнародному конкурсі есе на тему: «Двадцять п’ять років парламентської співпраці в регіоні Чорноморського економічного співробітництва – погляди та перспективи на майбутнє».

З нагоди 25-річчя PABSEС він виграв поїздку до Албанії та був запрошений на 51 Парламентську Асамблею Чорноморського економічного співробітництва (PABSEС) у партнерстві з мережею університетів Чорноморського регіону (BSUN, в яку входить з 2012 року ВНАУ, ця організація об’єднує більше 100 університетів із 12 країн-членів організації PABSEС: Албанія, Вірменія, Азербайджан, Болгарія, Грузія, Молдова, Румунія, Росія, Сербія, Туреччина та Україна) в рамках проекту «Погляди та перспективи на майбутнє в Чорноморському регіоні» для вручення сертифікату  та можливість представити там своє есе, крім того есе переможця буде опубліковано у спеціальному випуску Міжнародного журналу BSUN «Листи з Чорного моря». Всі витрати на проїзд та проживання покрила мережа університетів Чорноморського регіону (BSUN).

Нариси були оцінені та обрані національними комітетами у кожній державі-члені PABSEС. На конкурсі було представлено 72 нариси, з України, Азербайджану, Румунії, Греції та Грузії. Процес оцінювання здійснювався незалежною групою професорів, яка була обрана Міжнародним Постійним Секретаріатом Мережі Університетів Чорного моря.

Переможці Міжнародного конкурсу наукових робіт:

- Олександр Яремчук (Україна) – перше місце (аспірант Вінницького національного аграрного університету);

- Мірмехді Ахмадзада (Азербайджан) – друге місце (студент Азейбарджанського державного університету економіки);

- Марія-Ралука Хартаган (Румунія) – третє місце (аспірантка Університету сільськогосподарських наук та ветеринарної медицини в Клуж-Напока);

- Александрос Ільядіс Кастилло (Греція) – четверте місце (магістр в галузі досліджень Чорного та Східного Середземномор`я з Міжнародного Грецького університету).

51 пленарна сесія Генеральної Асамблеї PABSEС відбувалась в Тирані на запрошення Парламенту Республіки Албанія.

У Пленарному засіданні в Тирані взяли участь парламентські делегації Албанії, Вірменії, Азербайджану, Болгарії, Грузії, Греції, Молдови, Румунії, Росії, Сербії, Туреччини та України.

Генеральний секретар PABSEС Асаф Гаджиєв відкрив засідання, на якому відбулась презентація найважливіших поточних і майбутніх проектів у Чорноморському регіоні та вручено сертифікат переможцю есе Олександру Яремчуку.

Делегацію від України представили народні депутати: Вадим Івченко та Рефат Чубаров, якого обрали заступником голови Парламентської Асамблеї Чорноморського економічного співробітництва. Парламентарі з України привітали аспіранта Олександра Яремчука з перемогою та цікавились, що ж такого він описав в есе, щоб здобути омріяну перемогу.

ВНАУ пишається такими молодими вченими і робить все, щоб підтримувати та розвивати наукові традиції університету!

Вітаємо переможця конкурсу та бажаємо подальших звершень на науковій ниві!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.