Прес-служба ВНАУ інформує щодо ситуації з Брацлавським агроекономічним коледжем

17 червня 2018, 12:42
Власник сторінки
1
60

Для Вінницького національного аграрного університету, уже стало звичним, що жодна сесія обласної ради не проходить, щоб предметом обговорення не ставав аграрний університет.

Для Вінницького національного аграрного університету, уже стало звичним, що жодна сесія обласної ради не проходить, щоб предметом обговорення не ставав аграрний університет. 
Ще не стихли переможні реляції минулої сесії, (22 травня) коли депутати обласної ради проголосували за проект рішення яке отримали при реєстрації, а через день, керівництво обласної ради підписало і печатку поставило на рішення якого депутати не бачили, а значить і не голосували. Хто так «дешево» підставляє депутатів обласної ради довго гадати не потрібно. Відповідь і так очевидна. Кому так хотілося незаконно заволодіти державною землею, той і пішов на фальсифікацію! Депутат Рижмань на державному телеканалі, не стомлюючись повторював, що ось воно переможне рішення, яке так я довго добивався, так і не зрозумівши, що це рішення є глухим кутом, в який він завів колектив коледжу та власними руками поклав хрест на навчальному закладі. 
І ось 15 червня 2018 року, здавалося б відповідальна сесія обласної ради, де розглядається звіт голови обласної державної адміністрації та інші питання, що потребують нагального вирішення… 
А що ми спостерігаємо? Ту саму гру одного актора депутата обласної ради пана Рижманя, який не зрозуміло з якого дива, знову звертається до голови ОДА Валерія Коровія з проханням посадити за стіл переговорів керівництво університету та змусити призупинити рішення Вченої ради університету, яке він добивався протягом 7 місяців, звинувачуючи Вчену раду ВНАУ, що вона не виключає коледж із структури університету і таким чином не дає можливість колективу коледжу зареєструвати новий навчальний заклад із правами юридичної особи. При цьому пан Рижмань не інформує губернатора, що 31 травня 2018 року керівництво університету у повному складі ректорату приїхали до коледжу, щоб зустрітися з колективом і знайти можливі варіанти вирішення проблем у правовому полі, але така зустріч не відбулась, бо Рижмань заборонив працівникам коледжу приходити під загрозою звільнення і сам проігнорував дану зустріч?!?! То хто ж тоді не хоче сідати за стіл переговорів??? Мабуть амнезія у депутата. 
На наш погляд, відповідальну державницьку, професійну позицію у цій справі демонструє лише голова ОДА Валерій Коровій, який добре усвідомлює, що великі проблеми ще попереду. 
Постійна маніпуляція і мінливість бажань Рижманя заводять ситуацію у глухий кут , а навчальний заклад до знищення.
Проливає світло на цю ситуацію позиція голови обласної ради, що не важливо вникати в суть питання і його аргументованість , а головне підтримувати депутата, щоб той ходив на сесію і забезпечував кворум. Така сліпа підтримка наносить шкоду, а не користь, так як стимулює депутата до продовження необдуманих і безвідповідальних кроків. Що тут скажеш - геніально… 
І тепер стає очевидним, що нікого зовсім не цікавить об’єктивний, професійний підхід до справи. Їм би тільки пана Рижманя задовільнити, а те, що 100 чоловік колективу коледжу у цих умовах залишаться без роботи, що саме зусиллями директора зруйновано навчальний заклад, це все пусте… Ось такі реалії сьогодення… Шкода…

Прес-служба ВНАУ

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.