ЛЮДИНА І ВСЕСВІТ Частина перша

09 лютого 2018, 09:58
Власник сторінки
Духовний Учитель
0
374

Розділ другий

Створення живих істот

            Щоб відповісти, з якого часу почала заселятися Земля, слід знати, що спочатку був хаос, в якому всі елементи були змішані. З часом все зайняло свої місця. І лише після цього з`явилися живі істоти, пристосовані до умов видимого нами світу.

           Органічні елементи, з яких на Землі утворилися зародки живих істот, знаходилися у вигляді струмів в космічному просторі, або на інших планетах, чекаючи на утворення нашої планети, щоб почати своє нове існування у новому світі.   Через якийсь час ці струми, які чекали на сприятливі умови, утворили органічні елементи. З моменту, коли перестала діяти сила, яка роз`єднувала їх, органічні початки стали з`єднуватися і утворили сполуки  всіх живих істот у вигляді зародків. Ці зародки досить довго залишалися в зачатковому, недієвому стані, подібно до лялечки метелика чи сімені рослин, до того моменту, поки не наступив час, зручний для початку життя. Тоді зародки кожної породи з`єдналися з необхідними сполуками і розмножилися.

                        На прикладі неорганічних тіл хімія доводить, що їх атоми, поставлені у сприятливі умови, з`єднуються між собою і утворюють кристали, які мають постійну та визначену форму для кожного тіла. І досить найменшого порушення цих умов, щоб перешкодити з`єднанню атомів, або правильному їх розташуванню. Якщо таке відбувається з неорганічними тілами, то чому те ж саме не може відбуватися з органічними елементами? Сучасній науці відомі непоодинокі випадки, коли зерна пшениці, які пролежали декілька століть в льодових брилах та гірських породах, пускали паростки, після розміщення їх у сприятливому середовищі. А це означає, що в насінні завжди приховується початок життєвості, який лише вичікує на сприятливі умови для свого розвитку.

            Про те, що життя на Землі розпочалося з первісних зародків, які існували раніше в прихованому стані, свідчить навіть будова людини та тварин. Хіба їх тіла не містять у собі зародки безлічі черв`яків, які чекають для свого розвитку гнилісного розкладу тканин, необхідного для їх існування? Це цілий дрімаючий світ, який постійно твориться!

            Отже, людський рід, як і всі інші живі істоти, походить з органічних елементів, які зберігалися до моменту створення людини в земній кулі. І лише після того, як визріли сприятливі умови для її розвитку, ці елементи проявилися. Ось чому у Святому Письмі сказано, що людина була створена з землі або пороху.

            Тоді чому зараз люди не народжуються так само, як це було на початку первісного походження, якщо зародок людського роду знаходився в числі органічних елементів земної кулі? Це пояснюється тим, що люди, з появою на землі, зосередили в собі всі необхідні для свого відтворення елементи з тим, щоб передавати їх собі подібним за Законом Відтворення. Те ж саме можна сказати й відносно інших порід живих істот.

            Чи можемо ми довідатися про час появи людини та інших живих істот на Землі? Це достеменно відомо лише одному Творцю, тому всі земні обчислення – неточні і помилкові.

 

Населення Землі. Адам

            Рід людський на Землі розпочався не з однієї людини. І той, кого ми називаємо Адамом, був не першою і не єдиною людиною на Землі.

            Адам жив біля 4000 років до Христа. Людина, яку за легендою називають Адамом, була однією з тих, хто, можливо, пережив декілька страшних переворотів, які в різні епохи спустошили поверхню земної кулі. Завдяки цьому він, начебто, став родоначальником поколінь, які існують нині. Однак, закони природи не підтверджують того, щоб досягнення людства, які спостерігалися задовго до Різдва Христового, могли здійснитися за декілька століть, якби людина знаходилася на Землі лише з часів Адама. Тому біблійний Адам – це не що інше як алегорія, яка уособлює перші часи земної кулі.

 

Різниця між людськими расами

            Фізична та моральна відмінність людських племен походить від клімату, умов життя та звичок. Аналогічне явище спостерігається з дітьми однієї і тієї ж матері, яких виховують  на різних материках та різними способами. Ці у минулому рідні брати та сестри нічим не будуть схожі між собою.

            Повертаючись до теми Адама, слід сказати, що людина з`явилася на земній кулі не в якомусь одному місці, а одночасно у багатьох місцях і в різні часи. Цей факт також являється однією з причин неоднаковості племен. З часом люди почали подорожувати по різних країнах та з`єднуватися з іншими племенами, а це, в свою чергу, сприяло утворенню нових типів. Однак, видимі відмінності між людьми аж ніяк не вказують на їх різні породи. Всі люди належать до одного роду – людського. Хіба різні види яблук або груш заважають їм належати до однієї і тієї ж породи?

            Але, якщо люди походять не від однієї людини, чи не означає це, що вони не можуть вважати себе братами? Всі люди брати між собою не тому, що вони буцім-то походять від однієї людини, а тому, що вони творіння Божі і Він їх батько та тому, що всі оживлені Його Духом і всі прагнуть до однієї і тієї ж мети – духовного або морального удосконалення. Не слід все сприймати буквально.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.