ЛЮДИНА І ВСЕСВІТ Частина перша

04 лютого 2018, 11:20
Власник сторінки
Духовний Учитель
0
464

Розділ другий Створення Всесвіту


Створення світів

                Під словом „всесвіт” розуміється безмежна кількість світів як тих, які ми бачимо, так і тих, яких не бачимо; всі одухотворені і не одухотворені істоти; всі тіла, що рухаються у просторі, так само як і струм, який наповнює цей простір. Розум говорить нам, що Всесвіт не міг утворитися сам по собі і, тим більше, не міг бути справою сліпого випадку. А це означає, що у нього повинен бути архітектор, творець, якого люди з прадавніх віків називають Богом.

            Всесвіт, говорячи на людській мові, Бог створив силою Власної волі. І що може краще змалювати потужність цієї великої Волі, ніж прекрасні слова з книги Буття: „Бог сказав: нехай буде світло – і стало світло”.

            Щодо практичного процесу утворення світів, то вони утворюються, що припускається й сучасною наукою, шляхом згущення матерії, розсіяної у просторі. Таким чином, космічний пил, астероїди та комети являють собою початок згущення матерії та світів в період їхнього утворення.

            Дехто з людей вірить у вплив астероїдів та комет на людську долю, тоді як насправді це лише безпідставна нісенітниця. Небесні тіла мають вплив не на окрему долю, а на відомі фізичні явища в цілому. Такий вплив сприяє як розвитку космічних планет, так і їх знищенню. Тому повністю сформований світ цілком закономірно може зникнути, а складові його матерії знову бути розсіяні у просторі.

            Людині не дано знати протягом якого часу відбувалося утворення світів. Це знає лише Творець. Тому людині було б нерозумно стверджувати, що вона знає, наприклад, число віків, упродовж яких відбувалося формування Землі.

Численність світів

            Всі небесні тіла, які рухаються у космічному просторі, заселені. Тому люди, які живуть на Землі, далеко не перші, як вони думають, ні по розуму, ні по доброті, ні по досконалості. Проте є окремі люди, які вважають себе дуже розумними та переконані, що лише один малесенький земний світ, населений ними, користується привілеєм бути місцем перебування розумних істот. Така позиція свідчить про людську гордість та марнославство. Вони думають, що Бог створив Всесвіт лише для них одних.

Припускати, що живі істоти знаходяться лише в якійсь одній частині Всесвіту, означало б вагатися в премудрості Творця, який не створює нічого непотрібного. Безмежна чисельність світів, яку ми спостерігаємо в космічному просторі, має значно серйозніше призначення, ніж тішити наш зір. Ні положення, ні об`єм, ні фізична будова Землі не дають підстав припускати, що лише вона одна з тисяч подібних до неї світів може бути заселена живими мешканцями.

            Говорячи про фізичну будову небесних тіл, слід сказати, що всі вони не схожі між собою. А це в свою чергу означає, що й істоти, які їх населяють, мають різну організацію. Земля, як відомо, отримує світло та тепло від сонця. Щодо інших планет у віддаленому космосі, то вони мають інші джерела світла й тепла. Таким джерелом є, наприклад, електричний струм, який відіграє в інших світах зовсім іншу та набагато важливішу роль, ніж на Землі і має зовсім інші властивості, невідомі людині. До того ж, не всі розумні істоти створені як земна людина і не всі мають органи, подібні до наших.

            Умови життя та зовнішність істот, які населяють різні світи, відповідають середовищу, в якому ці істоти покликані жити. Коли б ми ніколи не бачили риб, то ніколи й не зрозуміли б, що можуть бути істоти, які живуть у воді. Те ж саме можна сказати й про інші світи, які, безперечно, містять у собі незнайомі для нас елементи та форми.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.