ЛЮДИНА І ВСЕСВІТ Частина перша

27 січня 2018, 20:46
Власник сторінки
Духовний Учитель
0
293

Світ матеріальний

„На жаль, вчені до цього часу не мають

ясної відповіді стосовно питання

походження життя, адже хімікам

 ще ні разу не вдалося відтворити

 експерименти природи по створенню

життя з неживої матерії. У них немає

доказів, що життя не є результатом

акту творення”.

 

Роберт Ястров,

астроном

 

„Якщо дарвінізм дійсно є великим

 всеохоплюючим принципом біології,

то він містить у собі надзвичайно

великі області незнання. Він не пояснює

 деякі з найсуттєвіших питань:

 як неорганічні хімічні речовини, у яких

відсутнє життя, оживилися; які принципи

лежать в основі генетичного коду і як гени

 визначають будову організмів? Тому

 сучасна теорія еволюції настільки

безпідставна, що заслуговує на те, щоб

її розглядали як справу віри”.

 

Френсіс Хітчінг,

вчений

 

 

 

 

ПЕРЕДМОВА

                Життя оточує нас скрізь. Воно існує як у льодових полярних зонах, так і в розпечених пустелях. Ми зустрічаємо його повсюди, починаючи з освітленої сонцем поверхні моря і закінчуючи найтемнішими глибинами океану та безмежного космічного простору. Високо в повітрі літають крихітні живі істоти. Під нашими ногами безліч мікроорганізмів працює в грунті, роблячи його родючим та придатним для росту зелені, яка в свою чергу необхідна для інших форм життя...

            Земля і Всесвіт насичені життям у такому достатку, що це вражає найдопитливішу уяву. Та найбільше приголомшує безмежність космічного простору, який викликає у кожної розумної людини благоговійне захоплення. Від безмірно великого до безкінечно малого, від нагромадження галактик до атомів – скрізь для Всесвіту характерна досконала організація. І, дійсно, космос організовано настільки точно, що людина може використовувати небесні тіла як основу для виміру часу. Але ж, будь-який добре сконструйований годинник є витвором упорядкованого мислячого розуму, здатного конструювати. А впорядкованим мислячим розумом, здатним конструювати, може володіти лише розумна особистість. Як у такому випадку розглядати більш складний і надійний пристрій, який проявляється скрізь у Всесвіті? Чи не вказує це також на конструктора, на творця, на задум – на інтелект?

            До того ж, Всесвіт, починаючи з атомів і закінчуючи галактиками, керується визначеними фізичними або природними законами. Наприклад, є закони, які керують теплом, світлом, звуком та тяжінням. Що ж тоді можна сказати про всеохоплюючі закони, які керують космосом?

            Ми не можемо не погодитися з тим, що прекрасна організація вимагає прекрасного організатора. У нашому життєвому досвіді не знайдеться жодного випадку, який би підтвердив випадкове виникнення чогось організованого. Навпаки, весь наш життєвий досвід доводить, що будь-яка організація повинна мати організатора. У кожної машини, комп`ютера, будівлі, навіть у олівця та аркуша паперу був виробник, організатор. Тому логічно, що значно складніша організація Всесвіту, яка вселяє благоговіння, також повинна мати організатора, Творця.

            На нинішньому досить низькому щаблі духовного розвитку, на якому перебуває людина, багато осіб, у тому числі й вчених, неохоче визнають цю можливість. Але факти та розум, дедалі більше переконують нас у тому, що такі колосальні розміри, точність і закономірність, які зустрічаються скрізь у космічному просторі, ніколи не могли виникнути випадково. Все це є результатом діяльності Надзвичайного Розуму.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.