Як біси входять в людину?

16 січня 2018, 12:16
Власник сторінки
Духовний Учитель
0
291

Розумним на замітку

     Добрі і злі духи, про яких розповідалося раніше, істоти не тілесні, не матеріальні, а тому на відміну від людських тіл ніякого місця в матеріальному світі собою не наповнюють і не займають. Цим пояснюється фізична можливість перебування тих чи інших духів всередині людини. Тому їхнє вселення не завжди буває видимим і не завжди проявляється у якихось фізичних діях.

     Найчастіше темні духи входять в людські тіла непомітно, приховано і, як правило, володарюють слабкими душами, схильними до тих чи інших пристрастей. Тому й люди, одержимі ними, часто думають, що вони діють самостійно.

     Чим же відкривається наше єство перед  добрими та злими духами? Схильністю до добра або до зла. У кого переважає схильність до зла, у того вселяються біси і, навпаки, у кого переважає схильність до добра, у того вселяються добрі духи (ангели). Людина завжди винна сама, якщо в її душу вселяються не ангели, а біси. Коли б вона не допускала у своє єство негідних думок та не піддавалася навіюванням злих духів, не погоджувалася з ними, тоді вони походили б довкола і відступили, бо їм ні над ким не дано прямої влади. Якщо диявол і заволодіває кимось, то лише через те, що той сам віддав йому себе в рабство. Початок усьому – злі думки. Не допускайте негідних думок і двері вашої душі назавжди будуть закритими для злих духів.

     Звичайно, кожному з нас іноді приходять недобрі думки і людина з цим нічого не може вдіяти. І гріха в цьому немає. Потрібно лише вчасно розпізнавати такі недобрі навіювання та  молитвою «Отче наш» проганяти їх. І недобрі думки відійдуть. Таким чином потрібно боротися з бісами та демонами усе життя.

     Коли ж людина сприймає погані думки і починає розмірковувати над ними, тоді не дивно, що з часом вони стають усе нав’язливішими. За поганими думками приходять погані наміри, які спонукають до недобрих справ. Погані наміри згодом втіляться в недобрі справи. Так відбувається добровільний вибір, перехід на сторону зла і готовність до дії. Так визріває в душі гріх. Двері для бісів розчинені, вони заскакують туди і починають верховодити. Тоді слабка душа, як той невільник підстьобується бісами до скоєння нікчемних та шкідливих справ. Коли б людина не допустила до своєї душі поганих думок, у бісів з їхнього задуму нічого б не вийшло.

     Диявол у людській душі оселяється тому, що людина привернула до себе увагу злих духів: вона своїми гріховними думками приготувала в собі житло для бісів і зробилася вмістилищем нечистого духа. Ось як про це говорить Спаситель: «Коли дух нечистий вийде з людини (вигнаний при хрещенні), то ходить по безводних місцях, шукаючи спокою, і не знаходить. Тоді говорить: «Повернуся у дім мій, звідки я вийшов». І ось він іде. І коли, прийшовши, знаходить його не зайнятим Богом, тоді йде нечистий дух і бере з собою сімох інших духів, лютіших за себе, і, ввійшовши, живуть там; і буде для людини тієї останнє гірше, ніж перше» (Матвія 12:43-45).

     Щодо людей, угодних Богу, то біси не можуть ввійти у них, якщо це не буде допущено Творцем з метою навчання або напучування. Таке напоумлення необхідне у тому випадку, коли людина у чомусь помиляється, але не розкаюється. І щоб вона остаточно не загинула, на неї напускається біс, щоб мучити її фізично і морально та примусити розкаятися і остаточно навернутися до Бога. У такий спосіб сатана робиться мимовільним знаряддям спасіння для тієї богоугодної людини, яку він задумав погубити.

     Чи можна прогнати духів злоби, якщо вони вже оселилися в душі? Спаситель сказав, що бісів можна прогнати постом і молитвою «Отче наш». Їх не можна прогнати ні чаклунством, ні заклинаннями, ні гіпнозом, ні цілительством.

     Для злого духа перебувати в людині, здоровій чи хворій, мати її своїм домом, впливати на неї та спокушати  є найбільшою втіхою і насолодою. І коли він буває змушений відійти від своєї жертви, то ніде, як уже згадувалося, не може знайти собі пристанища, а тому знову починає чатувати на ту людину, на яку він раніше впливав. І якщо людина знову втратить обачність, не остережеться, не буде уважною до своїх думок та вчинків, якщо дім душі її знову стане вільним від усього того, що противне і нестерпне для біса, тобто не буде зайнятий добрими думками, а «прибраний» ледарством, гультяйством, блудом тощо – це найкращі прикраси для проживання злого духа. У такому домі він почувається спокійно і впевнено. Отже, коли така людина й раніше відчувала вплив сатани (спокусника) на свою душу, то тепер, повернувшись назад і знову отримавши доступ до неї, останній ще сильніше починає розпалювати попередні пристрасті, роблячи людину ще більш порочною.

     Часто запитують, чим можна прогнати біса пияцтва? Молитвою і постом. Біс пияцтва входить в душу тому, що люди надають перевагу плотському способу життя, черево угіддю і не моляться. Тому вийти з них він може лише від протилежних засобів: посту і молитви.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.