Для чого сили Світла дозволяють темним силам спокушати людей?

09 грудня 2017, 19:10
Власник сторінки
Духовний Учитель
0
172

Розумним на замітку

     Уся привабливість гріха, привабливість спокус міститься у привабливості матеріальних речей і, щоб заволодіти ними, люди починають грішити. Занурюючись у гріхи вони все більше і більше приковують себе до Землі, до земного тління, до тимчасових земних радощів. Тому сили Світла, щоб випробувати нас, до чого ми більше схильні - до доброчинності чи до гріховних задоволень – допускають найрізноманітніші випробування.

     Відомо, що кожна народжена людина повинна розвиватися та шляхом нелегкої матеріальної діяльності зміцнювати свої фізичні та духовні сили. Під час такої діяльності вона зустрічається з різними спокусами, які і є для неї своєрідним випробуванням, щоб ствердитися або у прихильності до добра, або у прихильності до зла. Сили Світла встановили такі правила для людей тому, що на Землі втілюються здебільшого грішні душі, які перебувають на досить низькому рівні Космічного розвитку та через невідпрацьовану негативну карму не можуть покинути важку земну атмосферу. А для удосконалення потрібні випробування.

     Коли б прагнення до добрих вчинків не зустрічало випробувань та спокус і здійснювалося природно, тоді така прихильність до добра не мала б високого морального достоїнства і вважалася б вродженим інстинктом. Людина для того і наділена Творцем незалежною волею, щоб свідомо обирати добро замість нечистих чуттєвих потягів до насолод. Без боротьби зі спокусами це прагнення було б і не твердим, і повільним. До того ж відомо, що будь-яка сила як фізична, так і духовна при зустрічі з протидіючою силою більше напружується і, завдяки боротьбі, стає ще сильнішою. Отже, спокуси допомагають визначити до якого шляху схильна людина: праведного чи порочного.

     І, як не дивно, помічниками, які підштовхують кожного з нас до тих чи інших випробувань, виступають темні сили (біси та демони). Вони постійно намагаються приплести до будь-якого людського добра своє зло. Коли ви намагаєтеся нікого не образити чи не осуджувати, вони навіюють вам байдужість. Любов до смачної їжі перетворюють на черево угіддя, до покірності додають нещирість, до удачі – зарозумілість, до надії - лінощі і т.д. На життєвій дорозі існує дуже багато небезпечних застав, про що постійно застерігають нас досвідчені у боротьбі з невидимими темними силами люди.

     Нерідко біси та демони озброюють проти людини її рідних та близьких, котрі починають допікати відступитися заради власності, кар’єри, благополуччя від праведного шляху. Такі нечисті помисли засіває їм ворог спасіння.

     Відомо, що багато людей заперечує існування злих духів. Таке заперечення у т.ч. й існування сатани є диявольською спокусою. Темні сили розуміють, коли людина заперечує існування злих сил, вона рано чи пізно прийде до заперечення гріхопадіння, неповаги до Творця, заперечення існування карми та спокутування. Жодна істина не заперечується з такою наполегливістю, як істина про злих духів. Для кожної людини найважливішим доказом існування темних сил і можливість їхнього впливу на нашу свідомість є підтвердження Ісуса Христа і Його святих Апостолів.

     Дуже часто темні сили впливають на нас через зарозумілих і гордих людей, одержимих бісами, щоб принизити і зневажити, посіяти зневіру та вільнодумство, через жорстоких можновладців, щоб позбавити нас їжі, одягу, житла, через черевоугодників, щоб звабити до ласощів, об’їдання та пияцтва, через розпусників, щоб схилити до розпусти або втрати цнотливості, через злодіїв, щоб спонукати до крадіжки чужої власності, через ненависників і заздрісників, щоб засмутити нас.

     Якщо людина не вистоїть хоча б в одному з перелічених випробувань, почне нарікати або грішити, то сили темряви перетягують її на свою сторону.  Навіть Слово Боже біси та демони намагаються усіма доступними їм засобами підмінити своїми словами через складні людські мудрування, і тим позбавити людей світла істини та спасіння душі.

     Отже, Бог дозволяє злим силам спокушати людей з єдиною метою – прискорити їхнє духовне удосконалення. Будучи наділена незалежною волею, людина має сама зробити свій вибір, на чиїй вона стороні – добра чи зла? І коли людина замість добра обирає зло – це не провина Бога, а провина самої людини, яка замість райських насолод обрала пекельні земні насолоди.

     На відміну від сатани, Богу гріховні душі не потрібні, Йому потрібні лише духовно зрілі і досконалі люди.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.