ТЕМНІ СИЛИ

19 листопада 2017, 20:15
Власник сторінки
Духовний Учитель
0
130

Розумним на замітку

      Звичайні люди не бачать діяльності темних сил, бо вони впливають на них невидимо. На розум вони діють гріховними помислами, на волю – негідними вчинками. Якщо людина погоджується з навіяними їй гріховними бажаннями, то вона, так би мовити, укладає неписаний союз з темними духами і починає несвідомо служити їм. А якщо не погоджується, тоді вона укладає неписаний союз з добрими духами (Ангелами) і спілкується з ними. Все людське життя проходить у безперервній боротьбі між помислами і бажаннями, у постійних падіннях та підйомах.

     Діяльність злих духів сповнена злобою, заздрістю і ненавистю проти будь-якої людини, яка виконує або прагне виконувати волю Божу, тобто Божі настанови (Заповіді). Бажання перетворити кожного смертного на співучасника своєї гіркої долі є головною метою темних сил. Проте їхня сила обмежується Богом та його служителями - добрими духами, коли б цього не було, то вони, як та саранча, погубили б усе на світі. Без Божого дозволу вони нічого не можуть заподіяти людині. У злих духів руки розв’язані лише тоді, коли людина приходить на Землю з поганою кармою, заробленою у попередніх життях.

     Виникає об’єктивне запитання: де перебувають злі духи? Вони постійно перебувають у земній атмосфері та як навіжені носяться у повітрі. Святі Писання свідчать, що вони мають астральні, тобто невидимі для людського ока, тіла і мають ті ж відчуття, що й людина: зір, слух, нюх, смак і дотик. Злі духи (демони і біси) засуджені на перебування у важкому навколоземному просторі, як у в’язниці. Вони щомиті спонукають людей до згубних вчинків, особливо тих, хто починає розуміти істину та прагне розпочати нове життя.

     «Злі духи, - пише святий Феофан Затвірник, - намагаються усіма засобами завадити просвітленню, посіяти сумніви, викривити добро, і нападають як зсередини (через бажання), так і ззовні (через спокуси). Навіть не дають спокійно вмерти, і після смерті женуться за чистою душею, поки не промине вона повітряного простору, де вони літають між небом і землею та тримають у різних пластах атмосфери розбійничі кубла».

     Кожна людина повинна розуміти, що її невидимо бачать як добрі Ангели, так і темні сили. Вони повсюди, як ті ворони, носяться зграями і як тільки помітять десь потемнілу душу, відразу нападають на неї і починають зваблювати пристрасними бажаннями, збурюючи почуття. Вони намагаються підкрастися і до світлих душ, але завжди, як стрілою, бувають відбиті променями світла.

     Щоб розпізнати присутність поряд з собою добрих або злих духів, потрібно знати, що добрі Ангели з`являються ненав’язливо і тихо. Від їхньої появи в серці зароджується радість, бадьорість, відвага і завзяття, душа сповнюється бажанням спілкуватися з представниками вищого Духовного Світу. І, навпаки, злі духи з`являються шумно і галасливо. Від цього в душі відчувається страх, сум’яття, безлад у думках, смуток та гріховні бажання.

     Преподобний Антоній Великий каже, що коли від наших думок зароджується довготривала радість, добродушність, бадьорість, спокій і любов, з нами – добрі духи, а коли від думок виникає збентеження, розгубленість, честолюбство, гордість, користь або прагнення до самогубства, - це нашестя злих духів.

     «З часу падіння Адама, який переступив заповідь з Богом і підкорився лукавому князю, що взяв над ним владу, - каже святий Феофан Затвірник, - безперервно просіює він спокусливими і бунтівливими помислами всіх синів та дочок віку цього, зіштовхуючи їх у земному решеті. Так князь лукавства захоплює земними справами людей, постійно перетрушує, призводить до сум’яття, неспокою, примушує притиснутися до марних помислів, нечистих бажань, до світських зв’язків та тримає у своєму полоні. І люди кидаються зі сторони в сторону від суєтності думок, страху, сорому, бажання різноманітних задоволень.

     Князь світу цього збурює кожну народжену не від Бога душу і, подібно до пшениці, яка постійно перевертається в решеті, баламутить людські думки, примушує вагатися та спокушатися світськими принадами і плотськими задоволеннями.  Він зі своїми поплічниками демонами і бісами надзвичайно хитрий, злобний та сильний ворог, його напади страшні і згубні. Щоб успішно відбивати атаки князя пітьми, людям потрібно краще знати, як діє він та його слуги».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.