Мета втілення людської душі

02 листопада 2017, 10:21
Власник сторінки
Духовний Учитель
0
128

Розумним на замітку

      Метою кожного втілення душі є необхідність позбавитися від ілюзій матеріального світу, щоб виплекати зрілу духовну істоту, тобто морально вирости, удосконалитися. Потреба в перевтіленні полягає ще й у тому, щоб зрозуміти конечність існування матеріального світу і безмежність існування Духовного Світу.

     Людина за своєю суттю потрійна. В ній присутній Духовний початок (іскра Божа або Дух), Астральний початок (душа, яка є Особистістю) і Тваринний початок . Тваринний початок  безпосередньо впливає на тіло та доставляє йому масу задоволень або прикростей матеріального світу.

     Від природи, після народження, людська Особистість налаштована на хвилю Тваринного початку, бо її душа більше залежить від матерії і набагато менше від Духовного початку (Духа). Проте й душа лише опосередковано впливає на свідомість Тваринного початку, тобто вона як Особистість здатна робити вибір та вирішувати, куди спрямовувати діяльність фізичного тіла: в сторону матеріального, Тваринного початку чи в сторону вищого Духовного початку.

     Раніше було сказано, що людська істота володіє Особистістю (індивідуальною душею), яка під час життя має притаманні лише їй особливості як позитивні, так і негативні. Прояв негативних рис душі формує у нашому житті негативні події.

     Після смерті тіла Особистість (душа), зі збереженою пам’яттю про прожите життя, переходить в наступне тіло. Однак, ця пам'ять для новонародженої людини залишається закритою, затягнутою густою пеленою матеріального світу, тобто людина знову народжується з «білим листком» свідомості, щоб або розпочати усе з початку (якщо життя було гріховним), або продовжити власне удосконалення з того рівня, який було досягнуто у попередньому житті.

     Якщо людина у новому житті знову обирає матеріальний шлях розвитку, історія перевтілень або Сансара (коловорот народжень і смертей) знову і знову повторюється, розміщуючи живу істоту з кожним новим втіленням у ще і ще більш гірші умови земного існування.

     І, навпаки, коли людина свідомо обирає шлях Духовного початку і намагається прямувати в житті його шляхами, але недостатньо, щоб вирватися к коловороту народжень і смертей, то в наступному житті вона народжується у більш кращих умовах, ніж ті, в яких вона перебувала у попередньому житті, але також з «білим листком» свідомості, тобто без пам`яті про попередні життя. На неї, як і раніше, продовжує тиснути світ матеріальних ілюзій, однак у такої людини краще працює інтуїція, розуміння того, що добре і що погано, що корисне і що не корисне. Але й у такому випадку все залежить від вибору Особистості  і того, які якості душі візьмуть верх – духовні чи тваринні, матеріальні. Тому, не дивлячись на можливі попередні досягнення  і ігноруючи власну інтуїцію, людина знову може з головою зануритися в матеріальний світ і відкинути себе на щабель, а то й декілька щаблів нижче у своєму духовному розвитку.

     Правильно визначити і усвідомити свій кармінних шлях на Землі людина може лише за допомогою Духовного Учителя та астрології.

     Щодо пам`яті минулих життів, то вона безперешкодно відкривається лише тим, хто досяг останнього ступеня духовного удосконалення і розірвав під час свого земного існування Сансару, яка для звичайної повільно прогресуючої людини може продовжуватися до 1200 втілень. Але така пам'ять вже не має принципового значення для повністю удосконаленої духовної істоти. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.