КАРМА ВЛАДИ

15 жовтня 2017, 19:32
Власник сторінки
Духовний Учитель
0
168

Розумним на замітку

      Влада у сучасному світі дуже скороминуча через мінливість політичних, економічних та соціальних умов життя великої кількості людей. Засоби масової інформації переповнені повідомленнями про змови, перевороти, політичні скандали і економічні потрясіння. Усі ці події так чи інакше призводять до драматичних перемін серед владних структур.

     Людина може бути правителем, обраним більшістю і водночас швидко звалитися з вершини владної піраміди. Боротьба за владу руйнує здавалося б стабільні суспільні системи, руйнує мораль, цілі сім`ї, залишаючи людину без друзів і близьких.

     Проте, не дивлячись на негативну, зворотну сторону медалі, люди споконвіків прагнуть до влади. Кожен хоче відчути особистий авторитет і власну значимість в очах інших. Для багатьох  дуже важливим є те визнання, яке вони отримують на міжнародній арені, серед політичних еліт або просто вдома, на роботі, в церкві, в громадській організації.

     Влада може й повинна здійснювати позитивний вплив на життя більшості людей. Якщо влада використовується людиною правильно, вона робить її життя більш гармонійним і збалансованим. Використання влади на благо всього суспільства, на благо усіх без винятку громадян, робить сильнішим не лише суспільство, а й самого носія влади. Хороші начальники завжди використовують свою владу так, щоб їхні підлеглі відчували себе потрібними і шанованими людьми. Лише та влада, яка користується підтримкою людей, є реальною, а не формальною владою і зберігається надовго. Така влада не залежить від зовнішніх обставин.

     Справжня влада приховується за внутрішніми якостями людини. Ці якості досягаються шляхом правильного використання волі і постійного прагнення створювати позитивну карму шляхом мислення і дій, спрямованих на благо людства чи власної країни та її громадян.

     Люди, які прагнуть до влади і живуть заради цього, нехтують багато чим з того, що є у їхньому житті. Вони забувають про сім`ю, любов і здоров`я. А коли гонка за владу стає занадто швидкою, люди втрачають зв'язок з іншими людьми, з їхніми запитами і потребами. Рано чи пізно у викривленому світі таких людей відбувається катастрофа, яка призводить до самотності, ментального або фізичного виснаження і навіть до передчасної смерті. Влада є хорошою для людини лише тоді, коли вона позитивно впливає на її життя.

     Здебільшого люди, котрі прагнуть до влади, дуже честолюбні, бо честолюбство – це прагнення до успіху та влади. Воно пофарбоване заздрістю, воно підштовхує людину до агресивності, експлуатації і жадібності. Рушійна сила честолюбства – підвищення особистого статусу. Честолюбна людина поглинена собою і не звертає уваги на потреби інших людей (В.Гройсман).

     За Законом Карми (причини і наслідку), кожен, хто хоче добитися влади, є честолюбною людиною, на яку в кінцевому підсумку чекає невдача. Бо надмірне честолюбство ображає інших людей і не поважає їх. Лише той, хто напружено працює і прагне якомога краще виконати свій обов’язок перед суспільством, не спирається на честолюбство, тому що позбавлений від природи заздрості і жадібності.

     Маніакальне прагнення до влади вступає у суперечку зі здоровим глуздом. Історія влади переконливо доводить, що вона розбещує. Багато відомих людей, охоплених жадобою влади, загинули від свого егоїзму та божевільного прагнення до влади за будь-яку ціну.

     Правильне і неправильне використання влади породжує дуже потужну карму. Тому владу завжди слід використовувати відповідально, щоб не створювати для себе негативної карми, а це – невдачі, втрата авторитету, бідність, хвороби і смерть.

     Позитивну і негативну карму ми створюємо своїми думками та вчинками. Думка – це все, без неї у світі нічого не існує. Життя нинішнє і минуле є фізичною реалізацією наших думок. Кожен аспект людського існування є втіленняМ тієї чи іншої думки. Отже, перш ніж здійснити вчинок, ми думаємо. Картина – результат думки, музика – результат думки, книга – результат думки, закон – результат думки і політика також – результат думки. Тому людина, яка володіє владою, повинна уважно слідкувати за своїми думками. Вона не може дозволити собі розслабитися, поки не навчиться контролювати думки, поки не зможе навчитися позитивному мисленню без зусиль. Негативні думки вносять у життя дисгармонію, що породжує негативну карму. 

     Що таке негативне мислення? Це думки, породжені злістю, жадібністю, відчаєм, гнівом стосовно себе або іншої людини, помстою. Позитивні думки породжуються любов`ю,  добротою, прощенням і здоровим глуздом.

     Негативні люди ніколи і нічим не бувають задоволені. Якщо небо голубе, для них воно недостатньо голубе; якщо вони отримують підвищення, то вважають його досить незначним; якщо вони чують комплімент на свою адресу, то вважають його занадто скромним для себе. Такі люди ніколи не усвідомлюють власної негативності. Вони звикли жити за таким негативним світоглядом. Для них стакан завжди наполовину порожній, вони не бачать, що він наполовину повний. Їх постійно пожирає заздрість.

 

     Усе наше життя визначається нашими вчинками. Достойні вчинки і конструктивне мислення породжують позитивну карму. Любов породжує любов, щедрість приносить добробут, позитивні дії стають причиною щастя і гармонії. А це означає, що наші дії не повинні викликати біль ні в нас самих, ні в оточуючих нас добропорядних людях.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.