ДонНУ + Домбровський = Силіконова долина 2

25 квітня 2017, 11:49
Власник сторінки
4
75

Поки студенти Вінницького національного аграрного університету обороняли державну землю від рейдерських атак - народні обранці писали закулісні сценарії дерибану цієї ж землі.

Поки студенти Вінницького національного аграрного університету обороняли державну землю від рейдерських атак сільського голови с. Агрономічне  О. Шулікіна  та очікували на допомогу небайдужих і тих, хто зобов’язаний відстоювати законність, окремі народні обранці писали закулісні сценарії дерибану цієї ж землі.

Однак ці сценарії виявились до болі знайомими, таке собі стовідсоткове відтворення подій 2007 року. Саме тоді голова облдержадміністрації Олександр Домбровський на весь світ заявив про унікальний проект створення сучасного технопарку, так званої «силіконової долини». Згідно плану на площі у 180 гектарів мали б розташуватися лабораторні та наукові корпуси, виробничі підприємства наукового парку. На знак початку робіт з усією помпезністю встановили і символічний «граніт науки», з цього каменю мало початись будівництво технопарку.

На словах проект мав слугувати площадкою для реалізації наукових задумів українських вчених. Загалом під нього виділили 265 гектарів землі: 180 – безпосередньо для наукового центру і 85 для житлового мікрорайону «Академічний», де мали б жити науковці вінницьких вузів! Громадськість та експерти вже тоді запідозрили у цьому проекті величезну аферу. Академія аграрних наук, якій належала земля «силіконової долини» мала передати її під технопарк без земельного податку і орендної плати. Це давало безпрецедентні податкові пільги. Окремі відкрито називали цей проект авантюрою «Нью-Васюки», бо не розуміли для чого створювати невідомо що, коли краще взятися за розвиток існуючих заводів та наукових баз.

Всі розуміли, що при вартості 5-6 тис. дол. за сотку землі, 80 гектарів для житлового мікрорайону – це не що інше, як проект, на якому можна «наварити» не один мільярд доларів. Міф про житло для науковців з самого початку був просто нереальною казкою, адже всі розуміли, що на зарплату науковця можна купити хіба що 10 кв. сантиметрів новобудови. З самого початку – це було будівництво елітного житла для вінницьких «мажорів» на державній землі, що мала наукове значення.

Від наукового проекту нині залишився лише Хрест, саме так прозвали гранітний камінь Домбровського, який сьогодні використовують хіба, що для проведення квестів (як точку відліку). Проект приніс користь лише двом сторонам: Концерну «Поділля» та Олександру Домбровському з чистим прибутком за найскромнішими підрахунками по 75 мл. доларів.  

Вдала афера спонукала зацікавлені сторони до продовження та втілення її по-новому у 2017 році (у 10-річницю вдалого «розводу» народу), знову ж таки на державних землях наукового значення, які на правах постійного землекористування належать Вінницькому національному аграрному університету. Мова йде про 40 гектарів землі, які Агрономічна сільська рада, не маючи на те ніяких законних прав, вирішує передати Донецькому національному університету для побудови Академмістечка. Нічого вам не нагадує?

Той же сценарій, і дійові особи теж. Народний обранець, наш депутат, який мав би захищати законність, інтереси держави, підтримувати розвиток аграрної сфери України, освіти та науки, Олександр Домбровський радить сільському голові с. Агрономічне для реалізації своїх злочинних планів не дати студентам аграрного університету засіяти їх дослідні ділянки до травня!!! Тоді план дерибану 40 гектарів землі для ДонНу стане більш реальним, вважає можновладець.

Ніхто навіть на хвилинку не задумався про ті величезні збитки, які поніс аграрний університет і держава від зірваної посівної. Жадоба наживи просто засліпила очі. Фразу Марка Твена «Купуйте землю, це товар, який більше не випускають» ті, хто мали б представляти законність в державі, сприйняли буквально. Про яке будівництво академмістечка може йти мова, коли в державі економічна криза, освітні заклади фінансуються за мінімальними бюджетами, проблемою є пальне чи канцтовари закупити, а нам розказують про трьохмільярдне будівництво! Та новий корпус обласної лікарні Пироговки 15 років будували, і це враховуючи гостру потребу суспільства. Здравомислячі люди прекрасно усвідомлюють, що все це чергова афера, яка спрямована на захоплення силовим шляхом 40 гектарів державної землі та подальшої їх забудови котеджами для «мажорів» за сценарієм 2007 року і знову ж таки отримання чистого прибутку  головними героями не менше 75 млн. доларів.

    

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.