Позитивні та негативні моменти Законопроекту

14 вересня 2016, 16:09
Власник сторінки
0
18

Позитивні та негативні моменти Законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення і пришвидшення процесу судового захисту порушених прав та законних інтересів осіб».

Верховною радою України зареєстровано законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення і пришвидшення процесу судового захисту порушених прав та законних інтересів осіб», який пропонує  внесення змін до Господарського процесуального та Цивільного процесуального кодексів України. Зазначений законопроект має ряд позитивних та негативних моментів.

Електронна форма надасть можливість для суду швидше розглядати такі заяви.Спрощене проставляння суддею електронного цифрового підпису при формуванні великої кількості електронних судових наказів зменшить навантаження на суд.  Це є позитивними моментами для суду, який розглядає таку заяву.

Інформаційна взаємодія між автоматизованою системою електронного наказного провадження та інформаційними системами державних органів, в тому числі автоматизованою системою документообігу суду, буде здійснюватися інформаційно-телекомунікаційними засобами в електронній формі у випадках та порядку, визначених законодавством. Це додасть додаткові витрати для Державної судової адміністрації, налаштування взаємодії між автоматизованими системами суду та системами виконавчих органів. У випадку збою однієї системи працювати не зможе жодна з систем, що спричинить затягування розгляду поданих заяв.    

Також негативним у законопроекті являється, що у разі відмови в прийнятті заяви про видачу електронного судового наказу або скасування електронного судового наказу внесена сума судового збору заявникові не повертається.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
ТЕГИ: законопроект
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.