Що обіцяє альтернативна енергетика?

09 червня 2014, 23:20
Власник сторінки
0
24

енергетика

 Енергозбереження зараз стає одним із пріоритетів політики будь-якої компанії, що працює у сфері виробництва або сервісу. І справа тут навіть не стільки в екологічних вимогах, скільки в цілком прагматичному економічному факторі.

 Щоб більше дізнатися про сутність енергозбереження та поспілкуватися із фахівцями у цій справі, ми відправилися на ознайомчу екскурсію у компанію "Контактор", яка з 1991 року успішно працює на ринку електротехнічної та енергозберігаючої продукції України.

Знаходиться компанія неподалік станції метро "Вирлиця". На території 1,8 га розташовані офісний центр, торгово-виставковий зал, складські приміщення, кранове господарство, навантажувачі, автопарк і парковка. Вже на підході до головного офісу не залишається сумнівів, що "Контактор" - динамічна компанія, яка розвивається і йде в ногу з часом. Адже вся територія прямо таки "усіяна" продуктами найсучасніших технологій: це і сонячні електростанції, і вітрогенератор, і світлодіодні ліхтарі. Директор компанії з гордістю розповідає про роки плідної  праці, що передувала виникненню потужної компанії.

Компанія є виробником теплових насосів, світильників світлодіодного освітлення, займається проектуванням і будівництвом сонячних та вітроелектростанцій.

Директор компанії Володимир Іванович піднімає завісу загадковості, що обіймає модерні споруди. Головна мета енергозбереження полягає в тому, щоб мінімізувати використання невідновлюваних джерел енергії: таких як газ, вугілля, нафта за рахунок використання енергії сонця, вітру і землі.

 "Ми досягли успіху завдяки ентузіазму та вірі у важливість нашої справи для майбутнього"- зазначає Володимир Іванович і веде нас з директорського кабінету до шоу-руму компанії, де, за його словами, ми маємо побачити щось надзвичайно цікаве. Дійсно, в шоу-румі компанії Контактор знаходиться єдиний в Україні музей електротехніки, де зібрані рідкісні експонати з 1874 року, привезені з Відня, Лондона, Парижа, Праги, Берліна та інших міст. В експозиції представлені підручники з електротехніки 1875 і 1892 років. Цікаві також методи розрахунків електричних мереж кінця 19-го століття. Особливу увагу приділено електровимірювальним приладам, низьковольтній апаратурі позаминулого і минулого століть. Зібрані зразки дозволяють отримати наочне і досить повне уявлення про розвиток електротехніки.

Питомі енерговитрати на виробництво основних видів продукції в Україні значно вище, ніж у західноєвропейських країнах. Однією з основних причин такого стану є застарілі енергомарнотратні технології, обладнання та прилади.

Серед приладів,що працюють на альтернативних джерелах енергіі компанія збирає теплонакопичувачі, що використовують можливості дешевого нічного тарифу і помітно розвантажують електричні мережі в години максимальних навантажень. На опалювання будинку 100 м кв. витрачається всього 15,9 грн. на добу,тобто 477 грн. в місяць.Теплові насоси, які за прогнозами всесвітнього енергетичного комітету опалюватимуть до 75% житла у всьому світі.

Сонячні панелі та автономні системи освітлення, що не потребують прокладання ліній єлектропередач та є економічно ефективними.

Світлодіодні лампи, використання яких знижує споживання електроенергії в 3 рази в порівнянні з енергозберігаючими та в 20 разів з лампами розжарювання.

За допомогою простого експерименту ми визначили, що світлодіодні лампи не завдають очам шкоди, через відсутність частотних мерехтінь, на відміну від люменісцентних ламп. Перевагою світлодіодного освітлення є його стабільність роботи при перепадах напруги та строк служби більше 15 років.

Всім, хто бажає підвищити рівень енергонезалежності і знизити витрати на есплуатацію офісів, будівель, приміщень, «Контактор» пропонує повний спектр послуг енергозберігаючих  рішень.

 Головна мета компанії - надати клієнтам ефективні технології для професійного та цивілізованого вирішення проблем, пов'язаних з нестачею енергії, а так само зростанням фінансових витрат на опалення, електроенергію, гаряче водопостачання, воду і т.п.

Розвивати альтернативну енергетику в Україні надзвичайно важливо, щоб зробити нашу державу прогресивною та енергонезалежною.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.