Необмежені можливості для обмежених людей

08 червня 2014, 18:06
Власник сторінки
спортивный журналист
0
25

​Для нас заходити щодня у Вконтакті, Фейсбук, Твіттер та Інстаграм - звична справа, ми не надаємо цьому значення. Зайшли, побачили фото, почитали новини, поділилися цитаткою з якогось пабліку з друзями. А тепер уявімо, що ми нічого не бачимо, не бачимо фото, не читаємо новини і не заходимо на різноманітні сторінки. Уявити важко. Проте не сліпим. Вони зовсім донедавна не мали можливості користуватися смартфонами сидіти в соцмережах, переглядаючи світлини своїх друзів та оперативно дізнаватися будь-яку цікаву інформацію.

​Три роки плідної роботи індуса Суміта Дагара розширили можливості незрячих людей, адже він створив 3 - D смартфон, поєднавши його з таблицею Брайля. Таким чином безліч людей з вадами зору у всьому світі вже з початку 2014 року можуть не лише спілкуватися за допомогою смс - повідомлень та соцмереж, а й знімати відео, фотографувати, скачувати ігри на телефон та користуватися усіма привілеями смартфону. Такий розумний телефон для незрячих переводить візуальну інформацію у шрифт Брайля, а кнопки повернення на попередню сторінку та вимкнення/ввімкнення телефону знаходяться у торцевій стороні смартфону. Такий телефон можна придбати за 140 - 185 доларів США. ​У майбутньому телефон планують наповнити ще й радіо, YouTube, розпізнаванням штрих - кодів та ще безліччю функцій, тобто смартфон зрячих та незрячих людей не буде нічим відрізнятися окрім самого лише зовнішнього вигляду, адже буде таким саме багатофункціональним. Що ж, я ніколи не вважала доречним називати глухих , незрячих людей або інвалідів людьми з обмеженими можливостями, а тепер вони дійсно й справедливо - зовсім необмежені.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.