Росія та Україна в цифрах.

11 травня 2014, 17:48
Власник сторінки
экономист
0
379

Росія та Україна в цифрах.

Багато говорять, що є різниця між Україною та Росією, я людина яка любить не огульні слова, або вислови, а конкретні цифри, зібравши інформацію на базі даних Федеральної служби державної статистики Росії та Державного комітету України, а також інших ресурсів які знаходяться у відкритому доступі отримав наступні данні :

 

За роки розвалу імперії під назвою СРСР в Росії із 157 895 населених пунктів, більше 40 000 сіл кинуті мешканцями. Лише за останні 10 років з карти Росії щезло 13 740 сіл та 214 містечка, а на півночі країни населення скоротилося більше ніж на 45%. В Україні з 1991 року з карти країни зник 528 сільських населених пунктів, у томі числі 34 селищ і 494 сіл.

 

Територія Росії складає 17 075 260 кв. км. і в загальному лежить північніше 50 середньої широти, 85 % території неприродні для постійного комфортного проживання населення так як 8099 льодовиків загальною площею 56131 кв. км та вічна мерзлота займає 60% території Росії, заболочені землі складають 22% загальної площі, ріки і озера складають 4%. Для щасливого життя у росіян залишається 2 561 289 кв. км. Це всього 15 % від загальної площі всіє території.

 

Територія України складає (з Кримом) 603 628 кв. км, клімат всієї країни помірно-континентальний, 3% країни займають гори, водні об’єкти країни займають 3% від загальної площі, 14% України покрито лісами. Україна володіє значними обсягами природних ресурсів. За оцінками фахівців, на території України зосереджено чверть світових запасів чорноземів. Українські чорноземи за своїми фізичними, хімічними, агрохімічними і мінералогічним властивостям вважаються найкращими. Чорноземи займають площу 60,4 млн. га, з них 69% - це сільськогосподарські угіддя, у структурі яких 78% припадає на ріллю. 90 % території України придатне для комфортного проживання населення, це за мінусом зони відчуження „Чорнобильської катастрофи” яка займає 2040 км кв, за мінусом водних об’єктів , та площ які займають гори становить 543 266 кв. км

 

Росія займає 3 місце в світі по вживанню алкоголю на душу населення і становить 11 літрів на людину, Україна займає 5 місце з показником 8 літрів на одну людину.

Росія на першому місці в світі, споживаючи 21 % всього виробленого на планеті героїну. Об’єм споживає мого героїну в Росії складає 90 тон в рік, це біля 11 мільярдів доларів. Росія займає третє місце в світі по кількості наркоманів, на перших двох Афганістан та Іран. Україна в цьому плані теж являється лідером в Європі, за даними незалежних експертів, від наркоманії та пов'язаних з нею хвороб, таких, як ВІЛ / СНІД, вірусні гепатити, специфічні онкозахворювання, туберкульоз, в Україні помирають до 120 тисяч осіб на рік.

 

В 2013 році в аеропортах Росії було вилучено більше 50 тон вибухових речовин, в 2009 році було скоєно 1030 терактів, в 2010 – 712, в 2011 – 2012 більше 500 . Культурна столиця Росії – Санки-Петербург, в кримінальному рейтингу безпеки зайняла 70 місце з 83 можливих. В Україні за роки незалежності відсутні масові теракти, по рівню кримінальності Харкову як другій столиці України ну дуже далеко до Петербургу.

 

Етнічний склад столиці Росії Москви виглядає так :

росіяни – 31%

азербайджанці -14%

татари, башкири, чуваши – 10%

українці -9%

корейці, китайці, таджики, чеченці – 15%.

 

Етнічний склад столиці України виглядає так :

українці – 82 %

росіяни – 10%

інші – 8 %

 

В Москві реально мешкають 14 млн. людей, з них росіян лише тільки 4 млн. В столиці держави Російської росіяни етнічна меншість. В Росії більше 23 млн. людей є мусульманами. За останні 15 років кількість мусульман в Росії збільшилась на 40%. В Москві живе більше азербайджанців більше ніж в Баку, а татар більше ніж в Казані. В середині століття мусульманином буде кожний четвертий мешканець Росії.

Християн усіх конфесій в Росії лише 45%, мусульман біля 10-14 %, атеїстів – 12%

В Україні кількість християн усіх конфесій складає 77 % від загальної кількості населення країни , кількість мусульман 0.9% (2 млн. населення, більшість яких мешкають в Криму).

 

В сільському господарстві Росії використовується 2.22 млн. кв. км з них під пашню всього 1.32 млн. кв. км., в Україні тільки   31.5  млн. кв. км під пашню. Сільськогосподарський сезон на більший території Росії складає 2-4місяці, середня урожайність зернових в Росії складає біля 15 центнерів з гектару, в Україні це показних 24 центнера.

 

По кількості ув’язнених на 100 тисяч населення Росія займає друге місце в світі після США, Україна посідає 28 місце в цьому списку. В Росії 30% дітей народжуються поза шлюбом, в Україні цей показних становить лише 21%.

 

Починаючи з 2011 року в Росії предмет „Російська література” видалений зі списку обов’язкових предметів Єдиного державного екзамену. Тепер випускники шкіл Росії можуть здавати його добровільно. Це рішення відповідає державній лінії на дерусифікацію Росії і по своєму значенню зіставно з відміткою графи „національність” в паспорті. Звісно, нікого насильно не заставиш „здавати” , а тим більше читати російську літературу, але „необов’язковість” Пушкіна та Толстого в принципі позначає „необов’язковість” російської культури в цілому. Україні Росія навпаки хоче нав’язати свою російську культуру, приписавши частину населення до росіян , а всіх інших до малоросів.

 

Замість після мови :

 

37% мешканців Росії своїм улюбленим артистом вважають Є.Петросяна. 32 % опитаних мешканців Росії твердо впевнені в тому, що Сонце обертається навколо Землі. На 80 проданих в Росії бейсбольних біт приходиться тільки 20 м’ячиків. Хітом продажу в 2012 році стала металева біта з вбудованим електрошокером.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
ТЕГИ: Росія-Україна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.