Запрошуємо на відкриття Мистецько-концертного центру ім. Івана Козловського

19 вересня 2013, 15:24
Власник сторінки
Художній керівник Київського національного академічного театру оперети
0
406
Запрошуємо  на відкриття Мистецько-концертного центру ім. Івана Козловського

1 жовтня Мистецько-концертний центр ім. Івана Козловського Національної оперети України відкриває перший сезон


1 жовтня 2013 року о 19.00 урочисто відкриває свій перший сезон Мистецько-концертний центр ім. Івана Козловського Національної оперети України (вул. Хрещатик, 50-Б). Запрошуємо киян та гостей міста на перегляд  музичної вистави «Іван Козловський – віра, надія, любов…».

Мистецько-концертний центр ім. Івана Козловського – це ще одна творча лабораторія театру оперети, що була відкрита 9 червня 2013 у рамках програми Першого міжнародного музичного фестивалю «О-ФЕСТ 2013» та основна діяльність якої розгортатиметься навколо жанру опери. Адже Іван Семенович Козловський, перш за все, – видатний тенор ХХ сторіччя, оперний та камерний співак.

Центр ім. Івана Козловського буде розвиватися і функціонувати як заклад, в якому ставляться опери, проводяться конкурси і фестивалі з цього жанру. Однак, тут знайдеться місце для всього творчого і талановитого. Ми не будемо обмежуватися в роботі якимось одним напрямком і про це свідчить різнобічність репертуарної палітри центру.

Колишня Вітальня ім. І.С. Козловського, а нині Мистецько-концертний центр  є підрозділом Київського національного академічного театру оперети недарма. Мало хто знає, що Троїцький Народний Дім, на сцену якого вперше вийшов співак, виконавши партію Андрія в «Запорожці за Дунаєм» С. Гулака-Артемовського,  тепер – приміщення Київського національного академічного театру оперети. Крім того, як згадують народні артисти України, які і по сьогоднішній день працюють в театрі оперети, 19 квітня 1967 року під час Декади українського мистецтва в Москві, що  проводилася у колишньому СРСР  як показ досягнень України у галузі мистецтва, Іван Семенович Козловський подивившись виставу Київської оперети, був вражений майстерністю акторів і співаків. Тенор вийшов на сцену, сказав, що щасливий і гордий, що в Україні є такі чудові голоси, опустився на коліно і перехрестив артистів, а на згадку про зустріч з колективом театру  підписав та подарував книгу Ван Гога «Листи».

       

Відтепер саме Національній опереті підпорядкований  Мистецько-концертний центр ім. Івана Козловського, який  продовжуватиме  місію великого тенора зі збереження та примноження мистецьких надбань країни. Тут будуть звучати опери, ставитимуться музичні вистави, проходитимуть концерти та майстер-класи. У репертуарі закладу – літературні та поетичні вечори, конференції, тренінги, вернісажі, бенефіси, форуми і інші культурні акції.

Найближчим часом, після реконструкції нижнього поверху будівлі, ми плануємо відкриття ще й другого залу, де передбачається створення оперного клубу, а також камерної оперної сцени.


Не пропустіть, 1 жовтня - відкриття першого сезону!


18.00 –  прес-конференція

19.00 – вистава «Іван Козловський – віра, надія, любов…»

Адреса: м. Київ, вул. Хрещатик, 50-Б (вхід через центральну арку)

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.