Чи встоїть "Софія"?

26 липня 2013, 14:25
Власник сторінки
Художній керівник Київського національного академічного театру оперети
0
628

Заборонили - дозволили - заборонили - дозволили ...

Вищий господарський суд України відмовився від прийняття  касаційної скарги щодо забудови навколо «Софії Київської».

Зведення елітної 10-поверхівки з підземним паркінгом на ділянці, що належить до буферної зони Національного заповідника та охороняється ЮНЕСКО – таке можна побачити тільки в Україні. І це попри те, що всього місяць тому Комітет всесвітньої спадщини ЮНЕСКО включив до списку всесвітньої спадщини ще й такі українські пам’ятки як Стародавнє місто Херсонес Таврійський і Дерев’яні церкви Карпатського регіону України та Польщі.

Рішення про забудову буферної зони Софії Київської демонструє, що нам ще далеко до європейських держав, які, в першу чергу, виконують закони та правила, які диктують провідні міжнародні організації, а ще дбають про культурну спадщину і з великою пошаною ставляться до історичних надбань власної країни, не кажучи вже про ті з них, що становлять духовну цінність.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.