Україні не вистачає власного "Орфея"

24 квітня 2013, 08:18
Власник сторінки
Художній керівник Київського національного академічного театру оперети
0
207

Про X Міжнародний конкурс молодих вокалістів "Орфей ", що пройшов днями у Волгограді (Росія)

Конкурс молодих вокалістів «Орфей» - одна з найяскравіших подій у житті Росії. Це надзвичайно популярне змагання серед співочої молоді. Географія конкурсу надзвичайно широка: Росія, Україна, Монголія, Китай.

Цьогоріч ювілейний «Офей» зібрав понад 70 учасників, здібності котрих оцінювало журі до складу якого увійшли: знаменитий німецький продюсер, засновник престижного  Міжнародного конкурсу вокалістів «Competizione dell'Opera» Ханс Йоахим Фрай, художній керівник конкурсу «Орфей», солістка Волгоградського музичного театру Наталія Мещерякова, головний диригент  Волгоградського музичного театру, з. а. РФ Анатолій Смирнов, головний диригент Воронізького театру опери та балету, з. д. м. РФ Юрій Анісічкін, представники вокальних шкіл Південної Кореї й Лівану. Я теж мав честь бути присутнім на конкурсі у якості члена журі .

Хочу сказати: шкода, що в нашій  країні немає подібного масштабного прогресивного і цікавого конкурсу, хоча Україна має великий пісенний дар... Подібні явища якнайкраще  сприяють виявленню, підтримці і розвитку талановитих виконавців-вокалістів, розкриттю творчих здібностей у сольному виконавстві, а також популяризують вокальну класичну музику серед молоді. А, врешті-решт,  запорукою того, що в української  культури і театрально-музичного мистецтва буде майбутнє, є завзяте талановите молоде покоління з високим рівнем знань та умінь, які можна з гордістю презентувати всьому світу.

 

 

 

 

 

 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.