Чому всі вважають, що театр повинен бути бідним?

18 вересня 2012, 12:33
Власник сторінки
Художній керівник Київського національного академічного театру оперети
0
434

Я вважаю, що робота кожної людини повинна оплачуватися гідно.

Ненормально, що в нашій країні культура фінансується за залишковим принципом. Чому всі вважають, що театр повинен бути бідним?

Чомусь Станіславський, Немирович-Данченко та інші для театрів будували не трущоби, а розкішні палаци. Чому ж тепер в цих палацах повинні працювати жебраки?

Думаю, основна причина - в рівні інтелекту людей, що стоять при владі тепер. Вони не сприймають культуру всерйоз. Але частково в цьому винні і самі люди театру. 

Театр, звичайно, позиціонується як масове мистецтво, але тут кожен сам по собі. Ми не можемо об'єднатися і вийти на демонстрацію. А якщо навіть і вийдемо, представники влади заявлять: «А ви хто такі? Ви що, хліб виробляєте? Ну, закриють вас. Подумаєш, катастрофа». 

Вони не розуміють, що той жах, який твориться на вулицях. Це не результат того, що ми колись чогось не доїли. Це наслідки дір в освіті та культурі. Але що їм до того? Депутати приходять у владу вирішувати свої питання, їм не до культури.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.