Українські та литовські зірки оперети співатимуть разом!

02 грудня 2011, 11:40
Власник сторінки
Художній керівник Київського національного академічного театру оперети
0
582

2 грудня 2011 року о 19.00 Київський національний академічний театр оперети спільно з творчою групою митців Каунаського державного музичного театру презентуватиме святковий Гала-концерт.

2 грудня 2011 року о 19.00 Київський національний академічний театр оперети спільно з творчою групою митців Каунаського державного музичного театру(керівник – Беньямінас Жяльвіс)за підтримки Посольства Литовської Республіки в Україні презентуватиме святковий Гала-концерт з нагоди 20-річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною та Литовською Республікою

 Цей міжнародний проект відбувається згідно з угодою, яка була підписана між Київським театром оперети і Державним музичним театром Каунаса у березні 2011 р.. Українська сторона, за домовленістю, вже взяла участь у Гала-концерті у Каунасі 22 жовтня цього року.

 Каунаський державний музичний театр є давнім творчим партнером Київської оперети. Починаючи з 2005 року, це вже п`ята поїздка делегації Київського національного академічного театру оперети до Литви. Литовський державний музичний театр приїжджав до Києва у 2008 році – тоді на базі театру оперети був вперше проведений спільний концерт з литовськими артистами та головним диригентом Юліусом Генюшасом під назвою «Віват, оперето!», та у 2009 - на святковий  Гала-концерт з нагоди 75-річчя Київської оперети.

  Цьогоріч цей унікальний міжнародний проект познайомить українських глядачів з віртуозною майстерністю литовських солістів - Крістіни Сіурбіте, Раймондаса  Баранаускаса, Гітани Пячкіте, Міндаугаса Зімкуса, Томаса Ладиги,  під керівництвом диригента Каунаського театру Юліуса Генюшаса (художній керівник театру – Беньямінас Жяльвіс) та  солістів, балету, хору і оркестру Київської оперети.  Улюблені арії з опер та оперет, запальні танці та двомовні дуети зі світових шедеврів  подарують глядачам литовські та українські артисти!

 Богдан Струтинський, з.д.м. України: «Литва вважається однією з найтеатральніших країн колишнього СРСР. Там надзвичайно сильна і висока музична культура, потужні виконавська і диригентська школи, які дуже високо цінуються у світі. Кожна така поїздка дає нові відкриття, зміцнює співпрацю. Для колективу театру участь у подібних міжнародних проектах – це можливість побачити іншу школу виконання, диригування, що сприяє обміну досвідом, спонукає до вдосконалення, переосмислення, дає можливість спілкуватись із іншими глядачами, дарує нове дихання, надихає. Бути званим гостем у Європі – безумовно, почесно, це вже велике досягнення, а ще чудовий майданчик для промоції вітчизняних артистів

  Столична оперета сьогодні  - це повноцінний, поліфункціональний  музичний театр з чітко визначено стратегією розвитку, який постійно розширює світогляд своєї трупи і її глядачів, засвоюючи найрізноманітніші стилі і напрямки, запрошує артистів з інших театрів і країн, знаходиться у постійному пошуку нових творчих ідей. Адже сучасний конкурентноздатний театр повинен випереджати смаки публіки, сприяти формуванню нових естетичних пріоритетів, знайомлячи глядача із кращими здобутками світового музичного театру. Це дозволить вийти на міжнародний рівень, їздити на закордонні гастролі і фестивалі, відчуваючи себе в європейському контексті.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.